Autor: Indrek Kald • 18. oktoober 2019

Soome logistikafirma ostab suvel tegevuse lõpetamisest teatanud Shipitwise´i

Logistika automatiseerimisele keskendunud Soome ettevõte Speys ostab suvel tegevuse lõpetamisest teatanud Eesti idufirma Shipitwise, võttes üle selle varad, inimesed ja kliendilepingud.
Shipitwise´i asutaja ja tegevjuht Aleksander Gansen.
Foto: Liis Treimann

Ühinemise järel soovivad Speys ja Shipitwise pakkuda digitaalseid logistikalahendusi, mis võimaldaksid tootjail ja jaemüüjail logistikaoperatsioone sisse osta tänu virtuaalseile meeskondadele ja automatiseeritud tööriistadele.

Soome Speys omandab Shipitwise´i varad, inimesed ja kliendilepingud ning ühendatud äri jätkab tegutsemist Speysi kaubamärgi alt. Ühinemisleping loodetakse valmis saada 31. oktoobriks.

Shipitwise´i asutaja ja tegevjuhi Aleksander Ganseni sõnul lubab tehing laiendatud teenusepakkumise kaudu suurt kasvuvõimalust mõlemale senisele ettevõttele. "Kui organisatsioonid hakkavad logistikaoperatsioone optimeerima ja digitaliseerima, on meil kõige parem positsioon nende toetamiseks sellel teekonnal," lisas ta.

Aleksander Gansen liitub Speysiga digitaliseerimisosakonna juhina. Ühtlasi jätkab terve Shipitwise´i meeskond pärast ühinemist Speysiga koostööd.

Funderbeami keskkonnas kaubeldavad Shipitwise´i osad jäävad Ganseni sõnul ka edaspidi sinna järelturule, ent Speysi nime all. "Täpsemad tingimused on meil veel Funderbeamiga läbirääkimisel," kinnitas Gansen.

Speysi asutaja ja tegevjuhi Jouko Sipilä sõnul pakub Shipitwise neile võimalust oma teenust tugevdada ja laiendada. Shipitwise´iga ühinemine toetab meie strateegiat juhtida turgu ja täita tulevasi nõudeid logistika automatiseerijale, lisas ta.

Tänavu juuli alguses teatas rahastajailt üle poole miljoni euro kogunud logistikaala idufirma Shipitwise tegevuse lõpetamisest, kuna sektor polevat nende pakutavaks innovatsiooniks veel valmis.

"Pärast nelja aastat püüdmist muuta viisi, kuidas inimesed kogevad logistikat, tunnistame lõpuks, et oleme selles mängus liiga vara. Vähemalt 2-5 aastat, kui mitte rohkem," seisis ettevõtte toonases blogipostituses.

Pärast seda, kui olime püüdnud mõnda aega integreerida oma tarkvara igasuguste logistikaettevõtetega - edutult -, otsustasime oma tegevuse peatada, teatas Shipitwise.

Postitus lõppes üleskutsega investoritele, logistikafirmadele ning iduettevõtetele, et kui keegi on huvitatud Shipitwise´i loodud tarkvarast, võtku ühendust ettevõtte kaasasutaja Aleksander Ganseniga.

Shipitwise loojad olid 2015. aasta alguses lisaks Olari Miiter, Anna Medjanskaja ja Ragmar Saksing. Firma muutis 2017. aastal esialgset suunda, lõpetades eraisikuist klientide teenindamise ning võttes plaani logistikatarkvara pakkumise.

Enam kui nelja-aastase tegevuse jooksul kaasas Shipitwise investoreilt - sealhulgas kolmel korral ühisrahastusplatvormi Funderbeam kaudu - üle poole miljoni euro. Üks nende rahastajaid oli ka Angry Birdsi loonud firma Rovio endine arendusjuht Peter Vesterbacka, kes nüüd tegeleb Tallinna-Helsingi tunneli loomisega.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077