Autor: Logistikauudised.ee • 13. juuni 2019

Selgusid Eesti parimad tõstukijuhid

12. juunil toimus esmakordselt Eestis tõstukijuhtide võistluse StaplerCup eelvoor, mille võitjad sõidavad sügisel Eestit esindama Saksamaal toimuvale finaalvõistlusele.
Kolm võitjat, kes sõidavad Eestit esindama Saksamaale.
Foto: Mikko Leo Selg

Võistlusel võeti mõõtu kolmel alal, mis nõudsid täpsust, kiirust ja osavust. Võistlusel osales 45 tõstukijuhti, kellest iga ala võitjad sõidavad Eestit sügisel Saksamaal toimuvale StaplerCup finaalvõistlusele.

Kõik võistlused toimuvad Linde Material Handling tõstukitega ning võistlust korraldab Willenbrock Baltic, Linde ametlik edasimüüja Eestis. “Oleme Eesti esindusega Saksamaal võistlemas käinud juba viis aastat, aga meil ei ole väga hästi läinud. Seepärast otsustasime korraldada Eestis eelvooru, et võistlejad saaks kogemust ja praktika,” selgitas Willenbrock Balticu müügiesindaja Madis Luuken, kelle sõnul on nende eesmärgiks võistlusest traditsiooni kujundamine.

Võisteldi kolmel alal. Esimesel võistlusel tuli seisva tõstuki pealses labürindis pall ühest otsast teise juhtida, mis nõudis palju osavust. Võistluse võitja Sander Sabre (Combilink OÜ) nentis, et võistluse võit oli puhas vedamine. Võistlusele oli ta sõitnud lausa Võrumaalt: “Nägin kuulutust ja mõtlesin, et täitsa huvitav. Ütlesin ülemusele, et lähme!” Ka Saksamaale sõitu ootab mees väga: “Mõnus, nagu puhkus!”

Teisel alal tuli tõstukiga asetada etteantud kera konksu otsa. “Kuna ma igapäevaselt teen tööl väga sarnaseid asju, siis usun, et selle pealt tuli ka edu,” kommenteeris võistluse võitja Rauno Erm (ELP Logistics OÜ).

olmandal alal tuli gaasitõstukiga koos alusetäie õllekastidega läbida takistusrada.
Foto: Mikko Leo Selg

Kolmandal alal tuli gaasitõstukiga koos alusetäie õllekastidega läbida takistusrada. Ala võitja Risto Toompalu (Palmako AS) sõnul ei tulnud võistluse võit kergelt: “Enne ei olnud ju sellisel võistlusel käinud, närv oli ikka natuke sees. Aga võistlus oli väga vahva!”

Madis Luuken hindab meeste šansse Saksamaa finaalvõistlusele väga heaks: “Eelmistel aastatel oleme kutsunud oma kliente kaasa võistlema ilma mingi ettevalmistuseta ning siis ei ole meil väga hästi läinud, parim koht on olnud 11. Loodetavasti neil läheb paremini!”

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077