Autorid: Indrek Kald, Logistikauudised.ee • 11. juuni 2019

Bolt sai Londonis uue võimaluse

2017. aastal mõnepäevase tegutsemise järel Londonis keelu saanud transpordiplatvorm Bolt käivitas täna seal tegevuse uuesti. Firma asutaja Markus Villigi sõnul saab Uber nüüd endale tõsise konkurendi.
Bolti asutaja Markus Villig Londonis.
Foto: Bolt

Bolt teenindab kogu Suur-Londoni piirkonda – sõiduki võib tellida ka Gatwicki, Heathrow, Lutoni või Stanstedi lennujaama. Sel maa-alal elab pea üheksa miljonit inimest ning linna külastab 30 miljonit turisti aastas.

Markus Villigi sõnul tähendab Bolti saabumine Londonisse, et esimest korda on Euroopa suurimate transpordimahtudega metropolis tekkinud tõsisem konkurent Uberile.

"Toimetame täna enam kui 30 riigis üle maailma ja oleme näinud, kuidas konkurentsi elavnemine toob kaasa madalamad hinnad klientidele ja parema teenistuse juhtidele. Oleme veendunud, et nii läheb ka Londonis," rääkis ta.

Toona Taxify nime kandnud Bolt teatas 2017. aastal Londonis teenusepakkumise alustamisest, ent oli linnavalitsuse survel sunnitud mõne päeva pärast tegevuse lõpetama. Ettevõtte juht Markus Villig selgitas probleeme septembris 2017 ka Äripäeva raadiole (kuula klippi või loe intervjuud).

Villig kommenteeris toona turu suurust nii: "London on Euroopa suurim transporditurg, mille maht on mitu miljardit eurot aastas taksode, autotellimuse ja privaatjuhtide sektoris. Isegi kui saame väikse umbes 10% turuosa, siis on sõitude maht mitusada miljonit eurot aastas. See on oluliselt suurem kui kogu Ida-Euroopa kokku".

Seekord käivitub Bolti tegevus Londonis koos äpisisese paanikanupuga, mis lisab turvatunnet juhile ja reisjatele. Nupule vajutamine loob ühenduse politseiga ja saadab sõnumi ööpäevaringselt töötavale klienditoeüksusele.

"Londoni suuruses linnas on turvalisusel suurem kaal ja sellele vastavad ka regulaatori ootused. Kuna konkurendid ei ole minevikus turvalisust piisavalt tähtsaks pidanud, on ka nõuded karmistunud," rääkis Villig.

Täna Pariisis ja Madridis toimivat elektritõukerataste renditeenust Bolt Londonis esialgu ei paku.

Transpordiplatvormi Bolt eesmärk on muuta linnades liikumine lihtsamaks, kiiremaks ning usaldusväärsemaks. 2013. aastal asutatud Eesti tehnoloogiaettevõte tegutseb täna rohkem kui 30 riigis.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077