Autor: Logistikauudised.ee • 4. juuni 2019

Politseinikud üle Euroopa keskenduvad sel nädalal roolijoodikutele

Ühise ettevõtmisena pööravad sel nädalal politseinikud üle Euroopa veel suuremat tähelepanu joobes sõidukijuhtidele. Aktsioon toimub Euroopa liikluspolitseinikke ühendava võrgustiku TISPOL (European Traffic Police Network) eestvedamisel.
Roolijoodikute tabamisele keskendub sel nädalal kogu Euroopa politsei.
Foto: CHP/Scanpix

„Õnneks ei ole selle aasta viie kuuga roolijoodiku põhjustatud liiklusõnnetuses saanud ükski inimene surma, kuid see ei tähenda, et tervikpilt oleks läinud märgatavalt paremaks,“ sõnas Politsei- ja Piirivalveameti juhtkorrakaitseametnik Sirle Loigo.

Mai lõpu seisuga on Eestis juhtimiselt kõrvaldatud 2566 joobes sõidukijuhti, 956 neist oli kriminaalkorras karistatavas joobes. Roolijoodikute põhjustatud liiklusõnnetustes sai viie kuu jooksul vigastada 36 inimest.

Sirle Loigo toob aga heaks märgiks välja selle, et inimesed aitavad üha aktiivsemalt kaasa, et joobes juht kiiresti liiklusest kõrvaldada.

„Täname ja tunnustame neid inimesi, kes kahtlase sõidustiiliga autot nähes annavad sellest teada Häirekeskuse numbrile 112. Kontrollimisel selgub tihtipeale, et juht on kaine ja ilmselt oli auto ebakindel sõidustiil põhjustatud nutiseadme näppimisega. Kuid ainuüksi tänu valvsate liiklejate kõnedele peeti Ida prefektuuris viie kuuga kinni 87 erinevate rikkumistega silma hakanud sõidukijuhti, neist 65 olid joobes,“ sõnas Loigo.

2018. aasta jooksul hukkus joobes sõidukijuhtide põhjustatud liiklusõnnetustes 12 inimest ja sai kannatada 191 inimest.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077