Autor: Logistikauudised.ee • 28. mai 2019

Belavia avab sel nädalal Minsk-Tallinn otseleliini

Valgevene lennufirma Belavia avab neljapäeval, 30. mail Minski ja Tallinna vahel uue lennuliini. Lennud hakkavad toimuma neli korda nädalas 76-kohaliste Embraer 175 õhusõidukitega ning lennu pikkuseks on 1 tund ja 15 minutit.
Foto: Belavia

Uue lennuliini pidulik avamine toimub 30. mai hommikul. Esimesi Minskist saabujaid võtavad lennujaamas vastu Valgevene Suursaadik Eestis Vyacheslav Kachanov, Belavia asepresident Igor Tcherginets ja Tallinna Lennujaama juhatuse liige Einari Bambus.

Tallinna Lennujaama ja lennufirma Belavia koostöö algust tähistatakse lennundusmaalimas traditsiooniks saanud ristsetega ehk esimene saabuv Belavia lennuk läbib vesiväravad.

Lisaks otseühendusele Minskiga avab Belavia uue liini kaudu Eesti reisijatele olulisi ümberistumise võimalusi endiste NL riikide suunal, mis seni on olnud Tallinnast vähem kättesaadavad. Näiteks teeb Belavia Minskist otselende Sotši, Almatõsse, Bakuusse, Karagandõsse, Pavlodari, Jerevani, Moskvasse jm.

Skyscanneri näidisotsingu järgi maksab lennupilet Belavia lennukiga otse Tallinnast Minski (13.06) ja tagasi (18.06) täiskasvanule alates 188 eurost. Alates 27.07.2018 saavad Eesti kodanikud ja Eesti välismaalase passiga alalist elamisluba omavad elanikud viibida Valgevenes viisavabalt kuni 30 päeva, tingimusel, et riiki sisenetakse Minski lennujaama kaudu. Viisavabalt ei saa tulla lennuga Venemaalt ja lahkuda lennuga Venemaale.

Loe Valgevenesse reisimise kohta pikemalt SIIT!

Belavia on Valgevene juhtiv reisijatevedu korraldav lennufirma kodubaasiga Minskis. Belavia lendab 52 lennujaama 28 Euroopa ja Aasia riigis. Lennufirma on asutatud 1996. aastal.

TASUB TEADA

Uue liini lennuplaan:

Minsk-Tallinn (E, N) 8:50 – 10:05

Tallinn-Minsk (E, N) 10:45 – 12:00

Minsk-Tallinn (T, L) 15:50 – 17:05

Tallinn-Minsk (T, L) 17:45 – 19:00

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077