Ainult tellijatele
Autor: Logistikauudised.ee • 5. aprill 2019
Ainult tellijatele

Britid paluvad Brexitile ajapikendust juuni lõpuni

Theresa May.
Autor: EPA
Briti peaminister Theresa May palus Euroopa Liidult ajapikendust ja pakkus Suurbritannia Euroopa Liidust lahkumise kuupäevaks 30. juunit.

Praegu kokku lepitu järgi peaks lahkumine aset leidma 12. aprillil.

May ütles, et riik loodab lahkumisleppeni jõuda enne Euroopa Parlamendi valimisi 23. mail, aga kui leppeni ei jõuta, on nad valmis kandidaadid välja panema, kirjutab BBC. Kui riik kuulub Euroopa Liitu, on sel kohustus valimised korraldada.

CNN kirjutab, et tõenäoliselt lükkab Euroopa Liit selle ettepaneku tagasi, kuid pakub omalt poolt hoopis pikema aja. Euroopa Ülemkogu eesistuja Donald Tusk pooldab väidetavalt terve aasta pikkust ajalõtku, mis saaks olla lühem, juhul kui Suurbritannia jõuab sisemiselt varem lahkumisleppeni.

Euroopa Liidu diplomaat ütles CNNile, et kuupäeva muutmine tuleb arutlusele järgmisel kolmapäeval Brüsselis Euroopa Ülemkogu kohtumisel. Kuidas liikmesriigid sellesse ettepanekusse suhtuvad, pole selge. Väidetavalt võib kõige rohkem vastu olla Prantsusmaa.

May sõnul on frustreeriv, et riik ei ole jõudnud lahkumise asjus eduka lahenduseni. Ta lisas, et Suurbritannia valitsus tegutseb pühendunult selle nimel, et leppeni jõutakse. Seniks aga jätkab riik tema sõnul igati konstruktiivse ja kohusetundliku partnerina Euroopa Liidus.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077