Autor: Logistikauudised.ee • 5. veebruar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Operaili juhatus jätkab ametis

Raul Toomsalu jätkab koos Paul Lukkaga Operaili vedamist.
Läinud aasta pea 10 miljoni euro suuruse kasumiga lõpetanud riigile kuuluva rahvusvahelise raudtee-ettevõtte Operaili nõukogu otsusel pikenevad kolmeks aastaks juhatuse liikmete Raul Toomsalu ja Paul Lukka volitused.

Nõukogu esimees Kuldar Leis toetab väga senise juhatuse jätkamist. „Vene transiidi vähenemine pani Operaili tegutsema uutes ärisuundades ja traditsioonilisest raudteefirmast on saamas kliendikeskne teenindusettevõte. Töötajaskond on väga head tööd teinud, eesotsas juhtide Raul Toomsalu ja Paul Lukkaga, ning mul on hea meel, et nad jätkavad Operaili kasumlikku vedamist,“ lausus Kuldar Leis.

Enne Operaili juhatuse esimeheks nimetamist  2016. aasta 29. veebruaril tegutses Raul Toomsalu tehnoloogianõustajana erinevates Venemaal asuvates tootmisfirmades. Lisaks on ta juhtinud rahvusvahelisse Olam Gruppi kuuluvat Venemaa esindust ning Trigon Agri põllumajanduskontserni Venemaal ja Ukrainas. Aastatel 2004-2008 juhtis ta samas riigis SEB Liisingut ning hiljem SEB Grupi Vene haru juhatuse liikmena juhtis Toomsalu korporatiivpanganduse üksust.

„Olen väga tänulik toetavale meeskonnale, kes on aidanud ettevõtte tuua välja lootusetuna näivast olukorrast. Asudes juhtima kahjumis ettevõtet, tuli teha keerulisi otsuseid. Täna on Operail väga heas finantsvormis ning kiirelt arenev moodne ettevõte. Meil on väga suur potentsiaal, mida realiseerida,“ sõnas Operaili juhatuse esimees Raul Toomsalu.

Operaili juhatuse liige ja finantsjuht Paul Lukka asus ettevõttes tööle 2013. aasta 1. veebruaril. Enne seda oli Lukka ametis Mandatum Life Balti investeeringute ja varahalduse juhina. Aastatel 2005-2007 töötas Paul Lukka Soomes Danske Capital Finland / Amber Trusti investeerimiskonsultandina.

Operail on Eesti riigile kuuluv raudtee-ettevõte, mille põhilisteks ärisuundadeks on kaubavedu, vedurite ja vagunite remont ja ehitus ning veeremi rent. Ettevõte annab tööd 690 inimesele.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077