28. detsember 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinn ostab 200 gaasibussi

Tallinn vahetab uue hankega välja pea iga teise oma praeguse bussi.
Foto: Tairo Lutter, Postimees/Scanpix
Tallinna Linnatranspordi AS kuulutas välja riigihanke, millega ostab 100 uut linnaliinibussi võimalusega osta sama lepingu raames veel lisaks 100 bussi.

Hankele kvalifitseeruvad bussitootjad selguvad märtsis ja hanke võitja loodab ettevõtte kinnitada 2019. aasta aprillis.

Tallinna Linnatranspordi juhatuse esimees Deniss Boroditš ütles pressiteates, et tegemist on linna ajaloo suurim bussihange, millega vahetatakse välja kasutusel olevatest sõidukitest vanimad ehk diiselbussid. Uute maagaasil töötavate bussidega loodetakse kütuse- ja remondikuludelt säästa kokku ligi 2 miljonit eurot aastas.

Boroditši sõnul soovitakse viimane diiselbuss kaotada Tallinna tänavatelt 2025. aastaks.

Tallinna Linnatransport teenindab pealinnas 469 bussi, 70 trammi ja 51 trolliga aastas kokku rohkem kui 130 miljonit sõitjat. Ettevõttes töötab kokku 1800 inimest, kes teenindavad 62 bussiliini ning nelja trammi- ja trollibussiliini.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077