Autor: Logistikauudised.ee • 28. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Operail kasvatas kasumit viis korda

Operaili uus identiteet ja logo.
Foto: Operail
Rahvusvaheline logistika- ja transpordiettevõte Operail (endine EVR Cargo) on 2018. aasta esimese kuue kuuga ületanud eelmise aasta sama perioodi majandusnäitajaid viiekordselt, ulatudes 7,8 miljoni euroni.

„Oleme käesoleva aasta esimese kuue kuuga ületanud eelmise aasta sama perioodi kasuminäitajat ning pööranud 1,8 miljonilise kahjumi pea viie miljoni euroseks kasumiks,“ tutvustas majandustulemusi Operaili juhatuse esimees Raul Toomsalu. Kontserni kulumieelne ärikasum ehk EBITDA on eelmise aastaga võrreldes suurenenud viis korda, ulatudes 7,8 miljoni euroni.

Operaili edulugu Logistika kogemuskonverentsil!

18. septembril toimuval Logistika kogemuskonverentsil räägib Operail finantsdirektor ja juhatuse liige Paul Priit Lukka sellest, kuidas kahjumi veerel tiksuv nõukaaegse pärandiga riigifirma muutus mõne aastaga nüüdisaegseks kasumit teenivaks äriettevõtteks ning kuidas aastatepikkune kogemus Soome ja Baltikumi finantsmaailmas sellele kõigele kaasa aitas. 

Tutvu programmiga SIIN

Registreeri konverentsile (soodushind kuni 31. augustini) SIIN  

Toomsalu hinnangul on positiivsete majandusnäitajate üheks põhjuseks eelmisel aastal tehtud investeeringud, mis on osutunud vägagi tasuvaks:

„Näeme, kuidas eelmisel majandusaastal tehtud otsused ja investeeringud vagunite rendisuuna arendamiseks end iga kuuga üha enam ära tasuvad.“ Toomsalu sõnu kinnitavad ka numbrid, Operaili vagunite renditulu on eelmise aasta sama perioodiga võrreldes kasvanud koguni 171% ehk tõusnud 3,81 miljoni euroni.

Tugevaid tulemusi toetab ka kaubaveotulu, mis on kasvanud eelmise perioodiga võrreldes koguni 55%, ulatudes pea 25 miljoni euroni. „Me oleme kasvatanud kaubaveomahtu 44% ning viinud selle esimese kuue kuuga pea seitsme miljoni tonnini,“ selgitas Toomsalu. Kaubavedudest enam kui poole moodustasid mineraalsete kütuste ja väetiste kaubagrupid, esimese poolaasta jooksul kasvasid märgatavalt ka konteinerveod.

Juhatuse esimees lisas, et heade tulemuste taga on ka ettevõttes toimunud mõtteviisi muutus. „On selge, et me ei ole enam ainult kaubavedaja. Me näeme raudteed laiemalt ning oleme viimasel aastal jõuliselt arendanud ka teisi ärisuundi – vagunite ja vedurite renti ning veeremi remonti. Kindlasti toetab ka suvel toimunud ärinime muutus meie püüdlusi pakkuda klientidele rohkemat kui üksnes kaubavedu.“

Operail on Toomsalu sõnul muutmas ka seda, kuidas suheldakse ja suhtutakse oma klientidesse: „Me soovime olla oma klientidele partner, kes mõtleb kaasa ja pakub operatiivselt lahendusi erinevatele logistilistele olukordadele. Siin on meil veel pikk tee minna, kuid tänased positiivsed majandusnäitajad kinnitavad, et oleme liikumas õiges suunas.“

Operail on Eesti riigile kuuluv raudtee-ettevõte, mille põhilisteks ärisuundadeks on kaubavedu, vedurite ja vagunite remont ja ehitus ning veeremi rent. Ettevõte annab tööd 670 inimesele.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077