Autor: Logistikauudised.ee • 25. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pealinna parim parkija selgunud

Parkimisvõistluse võitja.
Foto: PZU
Reede pärastlõunal Rocca al Mare keskuse parklas toimunud parkimisvõitlusel pidid osalejad 30 sekundi jooksul tagurdama võimalikult täpselt kahe sõiduki ja parkimisjoonte vahele. Parimaks parkijaks osutus Raul Kaubi Tallinnast.

Parkimisvõistlustel aitas sõiduõpetaja ja OÜ Autosõit juhatuse liige Indrek Madar meenutada liiklus- ja ohutusreegleid, mida tuleks parklates silmas pidada.

„Eriti oluline on suunata tähelepanu ohutule liiklemisele just nüüd, mil kool on algamas ning tänavatel ja parklates liigub võrreldes suvega rohkem lapsi, keda on autojuhil tihtipeale võimatu märgata. Küsimus pole vaid plekimõlkimises vaid meie kõigi tervises ja heaolus,“ selgitas Madar.

Lisaks parklatele pööras Madar tähelepanu ka sõidukiiruse valikule ning selgitas ilmekalt, mida tähendab lubatud 50 km/h asemel 60 km/h kiirusega sõitmine ning millised traagilised tagajärjed see endaga kaasa tuua võib.

PZU sõidukikahjude grupijuhi Jaanus Tanne sõnul juhtuvad enamus plekimõlkimistest parklates seepärast, et inimesed on kas hajevil või eksitakse elementaarsete liiklusreeglite vastu.

„Ainuüksi parkimiskohale või -kohalt välja tagurdades teisele pargitud sõidukile otsasõidul tekkinud kahjujuhtumeid laekub PZU-le keskmiselt neli tükki päevas,“ ütles Tanne.

„Kindlasti tuleb mõista, et mobiiltelefonide kasutamine liikluses peaks olema välistatud, sealhulgas ka parklas. Iga manöövri ohutuses tuleb korduvalt veenduda, eriti tagurdamisel. Selleks tuleb kontrollida pidevalt peegleid ning vajadusel kasutades kõrvalistuja või kaasreisija abi,“ lisas Tanne.

PZU käsitles möödunud aastal 3200 parkimisega seotud liikluskindlustusjuhtumit 2,6 miljoni euro väärtuses, käesoleva aasta esimese augusti seisuga on PZU-d teavitatud umbes 1900 parkimisega seonduvast kindlustusjuhtumist ligi 1,4 miljoni euro väärtuses.

PZU 2017. aasta statistika kohaselt on levinuimad parkimisega seotud liiklusõnnetuste põhjused järgmised:

Tagurdades parkimiskohale või -kohalt liikuja otsasõit pargitud sõidukile – ligi 46% parkimisega seotud liiklusõnnetustestPärissuunas parkimiskohale või -kohalt liikuja otsasõit pargitud sõidukile – ligi 20% parkimisega seotud liiklusõnnetustestMööduva sõiduki otsasõit pargitud sõidukile – ligi 11% parkimisega seotud liiklusõnnetustestTagurdades parkimiskohale või -kohalt liikuja kokkupõrge liikuva sõidukiga – ligi 13% parkimisega seotud liiklusõnnetustestUksega teise sõiduki kahjustamine – ligi 7% parkimisega seotud liiklusõnnetustestPärissuunas parkimiskohale või -kohalt liikuja kokkupõrge liikuva sõidukiga – ligi 3% parkimisega seotud liiklusõnnetustest

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077