• 28.02.18, 16:01
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Nn riigitunneli grupp läheb projektiga edasi

Soome transpordi- ja sideminister Anne Berner on kokku pannud töörühma, mis paneb paika järgmised sammud veebruaris esitletud Tallinna ja Helsingi vahelise tunneliprojekti FinEst Link raportile toetudes.
Tallinna-Helsingi tunnel
  • Tallinna-Helsingi tunnel Foto: FinEst Linki esitlus
Töörühm selgitab välja edasiste uuringute vajaduse ja nende rahastamisvõimalused. Samuti tehakse kindlaks tunneli laiem majanduslik kasu, rahastamisvõimalused, transpordi- ja logistikaühendused, aga uuritakse ka ärimudeleid, transpordiliine ja tehnoloogilisi võimalusi.
Töörühmas on esindatud Soome ja Eesti transpordiministeeriumist, aga ka Tallinna ja Helsingi linna esindajad, lisaks teisi hankega seotud inimesi.
Töörühma töö peab valis saama selle aasta mais.
FinEst Link tasuvusuuringu hinnangul läheb Tallinna-Helsingi raudteetunneli rajamine maksma keskmiselt 16 miljardit eurot ning selle ehitusajaks on 15 aastat arvestusega, et ehitus algaks 2025. aastal.
Pikemalt saad tunneliprojekti analüüsi lugeda siit.
Autor: Äripaev

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 10.10.24, 16:11
Lahendus ettevõtte juhile võlgade haldamiseks – Infopanga võlaregister
Juhid puutuvad sageli kokku keeruliste võlgnike ja hilinenud maksetega, mis võivad mõjutada rahavoogu ja tekitada stressi. Võlgnikega tegelemine on aeganõudev ja koormav, eriti kui kaasnevad meeldetuletused, vaidlustused ja võlgnike passiivsus. Infopanga võlaregister aitab aga juhtidel hallata võlgnevusi kiiremini ja lihtsamalt, säästes nii aega kui ka närve.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Logistikauudised esilehele