Autor: Heija-Liis Ristikivi • 4. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Juuli oli Eesti lennundusele hea kuu

Foto: Nordica
Juulikuus saavutas Tallinna Lennujaam teist kuud järjest kõikide aegade suurima reisijate arvu, kokku läbis lennujaama ligi 271 tuhat reisijat. Rahvusliku lennukompanii Nordica reisijate arv ületas samuti juulis uue reisijate arvu rekordi. Kodumaine lennufirma teenindas kokku 65215 reisijat.

Aastaga on reisijate arv Tallinna Lennujaamas suurenenud 19 protsenti, mis on viimase poole aasta jooksul kõrgeim kasvutempo. Euroopa Liidu eesistumisega seotud reisijate arv moodustas reisijate koguarvust lennujaama hinnangul 10 tuhat reisijat.

Regulaarlendudel kasvas pakutavate istekohtade arv võrreldes mullusega 20 protsenti ja vastav reisijate arv 19 protsenti, lendude keskmine täituvus ulatus 77 protsendini. Kokku toimusid juulis regulaarlennud Tallinnast 36 sihtkohta, enim reisijaid oli Frankfurdi liinil. Seoses suvepuhkuste perioodiga kasvas liiklus märgatavalt hooajalistel Odessa, Rijeka, Barcelona ja Girona liinidel, tellimuslendude populaarseim sihtkoht oli Antalya Türgis.

27,8-protsendilise turuosaga oli Tallinnast väljuvate lendude arvestuses suurim vedaja Nordica, mis kasvas võrreldes eelmise aasta juulikuuga kokku 50,2 protsenti. Kokku sooritas Nordica juulis 1098 lendu. Lendude toimumise protsent oli 99,1 ja 77 protsenti neist väljusid 15 minutilise täpsusega.

Graafikus püsimise kehvemat tulemust põhjendas ettevõtte turunduse- ja kommunikatsioonijuht Toomas Uibo sellega, et suvisel tipphooajal kasvab lendude arv Euroopas võrreldes talvise liiklusega kuni kolmekordseks. „See aga paneb väga suure töökoormuse maapealsetele teenindusüksustele, mistõttu oleme pidanud mitmetes välisjaamades ootama nii kütust, kui ka pagasikäitlust planeeritust oluliselt kauem. Harvad pole ka juhtumid kus õhuruum on lennuliiklusest ülekoormatud ja stardiluba tuleb hilinemisega. See kõik halvendab kõrghooajal paljude lennufirmade statistikat täpsuse osas”.

Nordica populaarsemad sihtkohad olid juuli kuus Varssavi, München ja Stockholm. Uibo sõnul on suve tulemused Nordicale väga positiivsed. “Lisaks kasvavale reisijavoole oluliste sõlmjaamade vahel on eestimaalased nautimas nii Adria mere äärseid linnasid Spliti ja Rijekat, kui ka Lõuna-Prantsusmaa Nice’i. Oleme vajadusel suurendamas ka istekohtade arvu nendesse sihtkohtadesse”, lisas Uibo.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077