Autor: Heija-Liis Ristikivi • 1. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Omniva kuulutas välja logistikakeskuse ehitushanke

Foto: Raul Mee
Rahvusvaheline posti- ja logistikafirma Omniva kuulutas täna välja oma uue logistikakeskuse ehituse hanke, teatas ettevõte. Jüri lähedale kavandatav keskus võtab enda alla ligikaudu 13 000 ruutmeetrit ning tuleb Baltikumi kaasaegseim.

Ehitushanke võitja ülesandeks on Omniva logistikakeskuse ja sellega seotud välisvõrkude ning teede ehitamine. Hankepakkumisi oodatakse 28. augustini, et seejärel juba septembris hanke võitjaga leping sõlmida.

Omniva juhatuse liikme Ansi Arumeele sõnul on uue logistikakeskuse rajamine üks Omniva lähiaja suurimatest investeeringutest. “Oleme uude keskusesse juba välja valinud ka tipptasemel tehnoloogia, mis saab olema keskuse südameks. Koos kinnistu ning sorteerimistehnoloogia maksumusega investeerime uue logistikakeskuse rajamisse kokku ligikaudu 16 miljonit eurot,” selgitas Arumeel pressiteate vahendusel.

Arumeele sõnul otsitakse usaldusväärset ning kogemustega partnerit. “Hanke võitjal tuleb rajada logistikakeskus, mis on oma sisult, omadustelt ning töötingimustelt ainulaadne Baltikumis,” selgitas Arumeel. “Oleme planeerinud uue keskuse nii, et see oleks jätkusuutlik ka kümne ja enam aasta pärast.”

Põhiosas on logistikakeskuse hoone ühekorruseline, kuid väiksemale kontoritiivale tuleb kaks korrust.  Tootmispoolel hakkab uues majas töötama umbes 200 ja kontoripoolel 75 inimest. Plaanide kohaselt soovib ettevõtte juba järgmise aasta jõulumahud vastu võtta uues keskuses.

Omniva uus logistikakeskus tuleb Tallinna külje alla Rae valda, kus on hea logistiline asukoht ja võimalused edasiseks laienemiseks. Möödunud aastal soetas Omniva logistikakeskuse rajamiseks 70 000 ruutmeetrise krundi. Hoone võtab sellest enda alla 13 000 ruutmeetrit, seega jääb ruumi ka tulevikus laienemiseks.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077