Autor: Urmo Andressoo • 18. juuli 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EVR Cargo nõukogu tõmbas äriplaanile pidurit

Riigifirma EVR Cargo plaan Venemaale vaguneid rentida on külmutatud. Seda, mis saab edasi, hakkab riigifirma nõukogu esimees Neeme Jõgi sõnul arutama neljapäeval.

"Tegu on plaani ajutise ja osalise peatamisega. Selle osa, kus ettevõte on juba võtnud juriidilised kohustused, me loomulikult täidame," selgitas Jõgi ja lisas, et seni, kuni nõukogul puudub äriplaanis selgus ja kindlus, uusi kohustusi riigifirma endale ei võta.

Riigifirma eesmärk oli tellida Venemaa tehastest 35 miljoni euro eest vaguneid ning hakata neid Vene raudteefirmadele välja rentima.

Sellesse, miks nõukogu otsustas äriplaani puhkusele saata, Jõgi detailsemalt laskuda ei soovinud. "Riskide hindamine ei vastanud heale äritavale," selgitas ta. Nõukogul ei olnud tema sõnul täit infot äriplaani kohta tervikuna.

Riigifirma nõukogu koguneb neljapäeval erakorralisel koosolekul, kus ettevõtte juhatus tutvustab neile äriplaani. "Ma ei näe olukorras mingisugust traagikat," jäi Jõgi rahulikuks. Küsimusele, kas neljapäeval selgub, kas ja kuidas senise plaaniga edasi minnakse, vastas Jõgi, et kõik oleneb sellest, kui palju nõukogu otsuste langetamiseks infot saab.

EVR Cargo plaan hakata Venemaal vagunirendiäri ajama, jäi eile poliitikute kriitikalaviini alla. Reformierakonna esindajad heidavad riigifirmale ette nii Venemaale kehtestatud sanktsioonide rikkumist kui ka maksumaksja rahaga liigsuure riski võtmist, sest Venemaa vagunirenditurg on viimasel ajal väga kõikuv.

EVR Cargo juht Raul Toomsalu pareeris süüdistusi sellega, et vaguniärile Venemaal andis heakskiidu välisministeerium. Samuti on tema sõnutsi äriplaani majandusriskid hajutatud ja minimeeritud. "Oleme äriettevõte ja keskendume ärile, mida teame ja oskame," tõdes Toomsalu ja lisas, et need, kes EVR Cargo vaguniäri juhivad, on ettevõttes töötanud 15-20 aastat.

Loe pikemalt Äripäevast

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077