Autor: Logistikauudised.ee • 9. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Postipakkide rahvusvahelised hinnad hakkavad langema

Eesti ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo
Foto: Andras Kralla
Euroopa Liidu telekomiministrid jõudsid reedel Luksemburgis kokkuleppele postipakkide määruses, mis vastu võtmisel aitab kaasa ELi siseste postipakkide saatmise hindade alanemisele tulevikus.

Ministrite kohtumist juhtinud Eesti ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo sõnul ootab Eestit eesistujana ees postipakkide määruse arutelu ja kokku leppimine Euroopa Parlamendiga.

„Igal juhul tuleb postipakkide piiriülese liikumise hindade läbipaistvamaks muutmisega kiiresti edasi minna, et hind lõpptarbijale saaks langeda,“ ütles Palo pärast kohtumist. „Eelkõige võidavad sellest väiksemad e-poed, kes saavad odavamalt kaupa Eesisse tarnida,“ lisas minister.

Ministrid arutasid ka ELi elektroonilise side küsimusi. Euroopa side-reeglite uuendamisega soovitakse soodustada erakapitali investeeringuid ülikiiretesse lairibavõrkudesse ja parandada raadiosageduste alast koostööd täiendavate sageduste kasutusele võtmiseks mobiilsides. Samuti plaanitakse täiendada tarbijakaitse reegleid ning tagada võrdne kohtlemine sarnast teenust pakkuvate traditsiooniliste sideettevõtete ja uute sideteenuste pakkujate vahel nagu näiteks Skype, Messenger, WhatsApp.

Palo tõi kohtumise olulisematest teemadest välja rändlustasude rakendumise, mille kohaselt alates tänavu 15. juunist saavad teistesse ELi riikidesse reisivad mobiilikasutajad helistada, saata sõnumeid või netis surfata ilma lisatasu maksmata.

„Kindlasti toetan ka uut Euroopa skeemi tasuta WiFi võrkude rahastamiseks avalikes keskustes kogu ELi territooriumil,“ ütles Palo. „Idee elluviimiseks on ette nähtud 120 miljonit eurot ning toetust saavad peagi küsida ka Eesti omavalitsused.“

Minister Urve Palo kohtus Luksemburgis kahepoolselt ka Prantsusmaa ja Sloveenia kolleegidega ning tutvustas kolleegidele Eesti prioriteete eesistumise ajal.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077