Autor: Logistikauudised.ee • 2. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Itaalia rahvuslik lennukompanii pankrotis

Foto: Rivo Sarapik
Itaalia rahvuslik lennukompanii Alitalia on teist korda kümne aasta jooksul teinud algust pankroti väljakuulutamisega, kirjutab AeroTime . Protsess lükati käima pärast seda, kui ettevõtte töötajad keeldusid nõustumast ettevõtte päästmiseks kokkupandud kärpeplaaniga.

Lennufirma aktsionärid hääletasid ajutise juhtkonna poolt, seisab 2. mail väljastatud teadaandes. „Ilma kõigi osapoolte toetuseta ümberstruktureerimisele ei ole me valmis rohkem investeeringuid tegema,“ sõnas James Hogan, Etihadi tegevjuht. Etihad omab 49% Alitaliast.

Itaalia seaduste järgi on riigi valitsus kohustatud tagama lennuettevõtte pinnalhoidmiseks vajaliku ajutise rahastuse. Järelevalveametnikele, kelle nimetab valitsus, antakse saneerimiseks 180 päeva aega, seda perioodi on võimalik pikendada kuni 90 päeva jagu.

„Alitalia aktsionäride tänasel koosolekul märgiti sügava kahetsusega ära töötajate seas läbiviidud küsitluse tulemused,“ seisab AeroTime’i vahendatud teates. Negatiivne tulemus tähendab seda, et ettevõtte ümberstruktureerimine ei ole võimalik.

Ettevõte on avalikult teatanud, et lennuplaani esialgu ei muudeta.

Valitsus on andnud Alitaliale laenu 400 miljonit eurot, et ettevõttel oleks võimalik pankrotimenetluse ajal edasi toimida. Praegusel hetkel ei ole selge, kas valitsus plaanib firma uuesti riigistada. Pankrot tähendaks, et 12 500 itaallast jääksid tööta.

29. aprillil avaldatud arvamusküsitluse järgi arvab 77% Itaalia kodanikest, et valitsus ei peaks lennufirmat päästma. Viimase kümne aasta jooksul on ettevõtte rahalised raskused läinud Itaalia maksumaksjatele maksma üle 7 miljardi euro.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077