6. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mida arvavad soomlased Tallinn-Helsingi tunnelist

Soomlased arvasid, et tasub ehitada küll tunnel Tallinna ja Helsingi vahele..
Autor: Andras Kralla
Soome uuringufirma küsis soomlastelt, kas tuleks ehitada raudteeühendus Tallinna, mis läheb maksma 9–13 miljardit eurot.

„Kyllä,“ vastas suur osa soomlasi.Peaaegu pooled küsitlusele vastanutest ehk 48 protsenti pidasid naaberpealinnu ühendava merealuse tunneli ehitamist vajalikuks, vahendab Äripäev ajalehte Helsingin Sanomat. Ligikaudu kolmandik küsitletutest oli selle vastu ja viiendikul polnud asjast oma arvamust.Näiteks Tero Arvonen pidas tunnelit heaks mõtteks, kuigi ta ise väga sageli Tallinnas ei käi, 17aastane Lenita Boullenger ütles, et tema käiks siis kindlasti Tallinnas sagedamini. „Seal võiks kas või sõpradega šoppamas käia. See sõltuks muidugi ka sellest, kui palju sõit maksma hakkab,“ lisas ta.Soome ja Eesti uurivad praegu, kas tunneli ehitus on võimalik ja vajalik. Ligikaudu 85 kilomeetri pikkuse tunneli hinnaks on arvestatud 9–13 miljardit eurot. Reis Tallinnast Helsingisse kestaks umbes pool tundi ja tunnel võiks valmis saada 2030. aasta kandis, kirjutab Helsingin Sanomat.Küsitluse korraldas Kantar TNS internetiküsitluse vormis ja sellele vastas 1059 Helsingi piirkonna elanikku.

Autor: Äripaev

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077