10. detsember 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Omniva pakiautomaadid teevad rekordeid

Omniva juhatuse liige Ansi Arumeel
Foto: Meeli Küttim
Omniva pakiautomaatidega saadetud pakkide arv nii Eestis, Lätis kui Leedus on kasvanud rekordiliselt suurek. Aasta viimastel nädalatel kasvab see prognooside kohaselt veelgi.

Võrreldes mullu sama ajaga kasvas sel nädalal pakimaht Eesti pakiautomaatides 40%, Leedus 63% ning Lätis 112%. Omniva juhatuse liige Ansi Arumeel sõnas, et detsembris kasvab igal aastal nii pakkide kui kirjade arv võrreldes tavapärasega mitmekordseks, kuid isegi seda arvestades on pakiautomaatide populaarsus silmatorkav. „Järgmisel ja ülejärgmisel nädalal prognoosime pakimahtude kasvu võrreldes praegusega veel ligikaudu 40%. Kutsungi inimesi üles saadud pakke võimalikult kiirelt pakiautomaadist välja võtma, et ka teised kliendid oma pakke automaati saaksid viia,“ soovitas Arumeel.

Tema kinnitusel on Omniva valmis vajadusel eriti populaarsete pakiautomaatide juures kasutama ka kuller-konsultante, kes võtavad vastu ja väljastavad pakke. Vajadust jälgitakse iga pakiautomaadi korral eraldi. „Pakiautomaatide populaarsus teeb meile rõõmu ning oleme pakiautomaatide võrgustikku igal aastal laiendanud ning suurendanud populaarsemate pakiautomaatide mahutavust. Kindlasti teeme seda ka tuleval aastal,“ kinnitas Arumeel.

Valdava osa pakimahtude kasvust annab Arumeele sõnul e-kaubandus. „Inimesed eelistavad pakiautomaate, kuna see on mugav võimalus oma pakk saada või saata just endale sobival ajal ja ilma järjekorras seismata või jõulumelus osalemata,“ selgitas Arumeel.

Autor: Tanel Raig, logistikauudised.ee toimetaja

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077