Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev, Электронный справочник Äripäev • 10. august 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ossinovski ja Skinest Läti Raudtee skandaalis

Neljapäeva öösel vahistatud Läti Raudtee endise juhatuse esimehe Ugis Magonise vahistamisega seoses räägib Läti meedia altkäemaksust ning Oleg Ossinovskile kuuluvast ettevõttest Skinest.

8. augusti õhtul otsustas Riia piirkonnakohus, et ei luba Magonist kautsjoni vastu vabadusse ning pikendas tema vahi all pidamise tähtaega, vahendas Läti rahvusringhääling.

Ajalehe Diena andmetel kahtlustatakse Magonist 500 000eurose altkäemaksu võtmises. Selle summa eest olevat ta sõlminud tehingu ettevõttega Skinest nelja kasutatud veduri ostuks.

Skinest Grupi omanik on Eesti üks jõukamaid ettevõtjaid, kahel viimasel aastal Äripäeva rikaste edetabeli esimene Oleg Ossinovski. Skinestil on Lätis tütarfirma Skinest Latvija, mis remondib Daugavpilsi veduriremonditehases veeremeid ja veeremisõlmi. Skinest Grupi kodulehe andmeil on see ettevõte Läti turu suurim varuosade ning kaubavagunite tarnija.

7. augustil teatas Läti transpordiministeerium, et raudteejuht Magonis on ametist kõrvaldatud ning kommentaariks lisati, et ta peeti kinni seoses ühe äritehinguga Läti Raudteel. Magonise olid päev varem, 6. augustil, vahi alla võtnud Läti korruptsiooniga võitlemise büroo ametnikud, kes otsisid läbi ka tema töökabineti.

Läti Raudtee, mida Magonis juhtis 2005. aastast, on riigettevõte, mis tegeleb kaubaveo ja raudteetaristuprojektidega.

Mulluse tuludeklaratsiooni põhjal on Magonisel 217 670eurone pangalaen, tema pangakontodel oli 22 216 eurot ja 1249 dollarit. Eelmisel aastal maksis ta ära ka 52 000eurose võla, suurendas laenukrediiti 30 000 euro võrra ning maksis 17 074 eurot alimente.

Tema teenistus raudteejuhina oli läinud aastal 100 929 eurot. Sissetulekutereas märkis ta deklaratsioonis veel lisaks 30 000 eurot ja sotsiaalkindlustusametist saadud 421 eurot.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077