• 17.08.15, 10:44
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Läti transiidiäri Venemaa surve all

“Minu arvamus on, et see juhtum (venelaste ootamatu remont Lätti viival raudteemagistraalil – toim) on seotud Magonise juhtumiga,” ütles Kruminš. Ta märkis, et teoreetiliselt on võimalik püüda hoida häid suhteid Venemaaga ja mitte segada äri poliitikaga. Logistikaliidu juhi sõnul on praegu keeruline öelda, mis on venelaste raudteeremondi tegelikud põhjused.
 Mis transiidist saab, näitab tulevik Valgevene suunal. Nimelt käib suur osa Venemaa transiidist läbi Valgevene, ja kui see peatatakse, on selge, et Läti-Vene transiidiäri rajaneb poliitilistel otsustel. Ja vastupidi, kui kõik jätkub endistviisi, oli tegemist tõesti relsside remondiga, kommenteeris logistikajuht.
Eelmisel nädalal levisid Läti meedias kuuldused, et Venemaa lõpetab Riia sadama kaudu söeveo. Läti transpordiminister Anrijs Matiss kinnitas meediale, et on neid jutte kuulnud, kuid see kõik on mitteametlik. Peaminister Laimdota Straujuma ütles, et Vene pool seda infot ei kinnita. Läti transiidiasjatundjad on mitteametlikult öelnud, et häired Venemaa raudteetransiidiga on seotud Ugis Magonise vahistamisega. Riia sadam on Läti suurim ning selle kaubamahust kolmandiku annab Venemaa söevedu.

Seotud lood

Uudised
  • 08.06.16, 15:35
STATISTIKA: Venemaa raudteel kaubamahud tõusvas joones
Pärast miinusesse jäänud jaanuari on Venemaa raudteel kaubaveod iga kuu olnud suuremad kui aasta varem ning kokkuvõttes edestatakse eelmise aasta kaubamahte 1,3%ga.
Uudised
  • 13.02.15, 11:48
Kaubavedu Läti sadamates jäi samale tasemele
Kaubavedu Läti sadamates jäi jaanuaris samale tasemele. Raudteel mahud vähenesid, kirjutas Baltic Course.
Uudised
  • 10.08.15, 11:44
Ossinovski ja Skinest Läti Raudtee skandaalis
Neljapäeva öösel vahistatud Läti Raudtee endise juhatuse esimehe Ugis Magonise vahistamisega seoses räägib Läti meedia altkäemaksust ning Oleg Ossinovskile kuuluvast ettevõttest Skinest.
  • ST
Sisuturundus
  • 10.10.24, 16:11
Lahendus ettevõtte juhile võlgade haldamiseks – Infopanga võlaregister
Juhid puutuvad sageli kokku keeruliste võlgnike ja hilinenud maksetega, mis võivad mõjutada rahavoogu ja tekitada stressi. Võlgnikega tegelemine on aeganõudev ja koormav, eriti kui kaasnevad meeldetuletused, vaidlustused ja võlgnike passiivsus. Infopanga võlaregister aitab aga juhtidel hallata võlgnevusi kiiremini ja lihtsamalt, säästes nii aega kui ka närve.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Logistikauudised esilehele