Autor: Tanel Raig • 6. august 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pakiäri veab Omnivat

E-kaubanduse areng kasvatab kiiresti pakiautomaatidega saadetud pakkide arvu, kirjade arv seevastu väheneb oodatust kiiremini, selgub rahvusvahelise logistikaettevõtte Omniva poolaasta majandustulemustest.

2015. aasta esimese kuue kuuga kasvasid Omniva poolt Baltikumis edastatud pakkide mahud 10%. Suurimat kasvu näitas pakiautomaatidega saadetud pakkide arv, mis kasvas ligi 50%. Kuna nõudlus pakiautomaatide järele on kasvav, võttis Omniva tänavu taas ette pakiautomaatide võrgustiku laiendamise Eestis ning Lätis. Omnival on Baltikumis kokku 194 pakiautomaati, millest 104 asuvad Eestis, 46 Lätis ja 44 Leedus. See teeb ettevõttest suurima pakiautomaaditeenust pakkuv ettevõte Baltikumis.

 Samal ajal vähenes siseriiklike kirjade arv 16%. Kirjateenusest ligi 86% moodustavad ettevõtete ja asutuste poolt saadetavad arved ja teatised, mis liiguvad järjest rohkem elektroonilistesse kanalitesse. Universaalse siseriikliku kirjateenuse  maht vähenes tänavu kuue kuuga 18% ning teenuse tulud moodustasid 2,6% kontserni ärituludest. Reklaamteenuse mahud kasvasid võrreldes mullu sama ajaga 13%, mida toetasid ka Riikogu valimised märtsis. Kiiresti kasvavad ka Omniva vahendatavate e-arvete mahud. Müügiarvete mahud on kasvanud üle 100% ning ostuarvete mahud ligi 30%. Omniva kontserni 2015. aasta esimese poolaasta äritulud olid 34,0 miljonit eurot, kontserni puhaskasum oli 0,8 miljonit eurot. 2015. aasta esimese kuue kuuga kasvasid Omniva äritulud võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 19%. 2014. aastal olid Omniva kontserni tulud kokku 59,9 miljonit eurot, kontserni konsolideeritud puhaskasum oli 1,3 miljonit eurot. 2015. aasta esimesel poolaastal tasus ettevõte riigieelarvesse dividende netosummas 1,0 miljonit eurot, millele lisandus tulumaks 0,25 miljonit eurot. Omniva kontserni kuuluvad emaettevõttena AS Eesti Post ning tütarettevõtetena AS Maksekeskus, Leedus asuv tütarettevõte UAB Omniva LT ning Lätis asuv SIA Omniva.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077