Autor: Mariliis Pinn • 1. juuni 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome metsaveoässad selgitavad välja parima

Logistika & Transpordi messil Helsingis selgitatakse välja põhjanaabrite parim palgilaadija.

Võistlus on Soomes populaarne. 30. korda toimuva mõõduvõtmise 16 maakondlikus eelvoorus on osalenud ligi 1000 palgilaadijat. Eelvõistlustel pääses edasi viis maakonna meistrit ja nendega pääsevad finaalis mõõtu võtma järgmised seitse kiireimat väljakutsujat.

Võisteldakse palgikoorma laadimises metsaveoautole. Paremusjärjestuse määrab tööks kulunud aeg ning koorma täpsus ja veatus.

Palgid veokilt maha ja teistpiditagasi. Metsaveokile Mercedes- Benz Arocs paigutatud palgikoorem tuleb vastavalt võistlusreeglitele tõstukiga LOGLIFT 108S maha ja siis veokile tagasi laadida. Võistlejaid ootab umbes 60 männi- ja kuusepalki pikkusega 4,3–5,5 meetrit. Tõstukveok on töövalmis, tugijalad laiali ja tugevalt alla surutud.

Palgid laotakse auto kõrvale tõstukinoole siruulatusse. Pärast viimase koorma haaratsist vabanemist alustatakse palkide tagasiladumist veokile. Autole laadides tuleb palgid algsega võrreldes teistpidi pöörata. Ümberpööramise hõlbustamiseks on iga palgi üks ots värvitud punaseks.

Võistluse eesmärk on suurendada ala tuntust ja ärgitada proffe oma tõstukiga töötamise oskusi veelgi edasi arendama. Tegemist on Soome suurima kutseoskusvõistlusega. Võistlusel osalevad transpordiala professionaalid, osa võivad võtta ka need, kes seda ala alles õpivad, kuid enamasti eeldab edu ikkagi väga häid kutseoskusi.

 

TASUB TEADA

Iga eksimus lisab ajale sekundeid

Karistusaeg eksimuste eest Soome palgilaadijate võistlusel

Ümberpööramata palk: 5 sekundit palgi kohta. kõige sügavama ja väljaulatuvama palgiotsa enam kui 30 cm vahe korral üle mineva osa pealt 1 sekund cm kohta. Mõõdetakse 5 cm täpsusega võistleja kasuks allapoole ümardades. 5 sekundit palgi kohta. Tugiposti vastas olevad palgid peavad puudutama ühte esimest ja ühte tagumist tugiposti. 30 sekundit palgi kohta. Veoki või selle seadmete kahjustamine: 120 sekundit. 30 sekundit palgi kohta. Eemale veerenud palgid jäetakse maha, kuna turvalisuse tõttu ei lahku võistleja harjutuse ajal tõstukitoolilt.

Ebaühtlane ladu:

Koorma mõlemad küljed pole sirged:

Haaratsi ja noole löögid vastu tugiposte, alusraami või autot: 5 sekundit palgi kohta.Palgi kukkumine haaratsist töö ajal:

Mahajäänud palgid:

 

MIS ON MIS

Helsingi Logsitika & Transport 2015

45aastase ajalooga, tänavu 20. korda toimuv mess

Aeg: 11.–13. juunil Helsingi MessikeskusesEksponente üle 250 eksponendi enam kui 10 maalt

Põhjamaade suurimale logistikameesile korraldab reisi koos laeval toimuva seminariga "Tõhusam logistika" ka logistikauudised.ee. Lähemalt loe SIIT.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077