• 01.06.15, 17:07
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Soome metsaveoässad selgitavad välja parima

Logistika & Transpordi messil Helsingis selgitatakse välja põhjanaabrite parim palgilaadija.
Võistlus on Soomes populaarne. 30. korda toimuva mõõduvõtmise 16 maakondlikus eelvoorus on osalenud ligi 1000 palgilaadijat. Eelvõistlustel pääses edasi viis maakonna meistrit ja nendega pääsevad finaalis mõõtu võtma järgmised seitse kiireimat väljakutsujat.
Võisteldakse palgikoorma laadimises metsaveoautole. Paremusjärjestuse määrab tööks kulunud aeg ning koorma täpsus ja veatus.
Palgid veokilt maha ja teistpiditagasi. Metsaveokile Mercedes- Benz Arocs paigutatud palgikoorem tuleb vastavalt võistlusreeglitele tõstukiga LOGLIFT 108S maha ja siis veokile tagasi laadida. Võistlejaid ootab umbes 60 männi- ja kuusepalki pikkusega 4,3–5,5 meetrit. Tõstukveok on töövalmis, tugijalad laiali ja tugevalt alla surutud.
Palgid laotakse auto kõrvale tõstukinoole siruulatusse. Pärast viimase koorma haaratsist vabanemist alustatakse palkide tagasiladumist veokile. Autole laadides tuleb palgid algsega võrreldes teistpidi pöörata. Ümberpööramise hõlbustamiseks on iga palgi üks ots värvitud punaseks.
Võistluse eesmärk on suurendada ala tuntust ja ärgitada proffe oma tõstukiga töötamise oskusi veelgi edasi arendama. Tegemist on Soome suurima kutseoskusvõistlusega. Võistlusel osalevad transpordiala professionaalid, osa võivad võtta ka need, kes seda ala alles õpivad, kuid enamasti eeldab edu ikkagi väga häid kutseoskusi.
 
TASUB TEADA
Iga eksimus lisab ajale sekundeid
Karistusaeg eksimuste eest Soome palgilaadijate võistlusel
Ümberpööramata palk: 5 sekundit palgi kohta. kõige sügavama ja väljaulatuvama palgiotsa enam kui 30 cm vahe korral üle mineva osa pealt 1 sekund cm kohta. Mõõdetakse 5 cm täpsusega võistleja kasuks allapoole ümardades. 5 sekundit palgi kohta. Tugiposti vastas olevad palgid peavad puudutama ühte esimest ja ühte tagumist tugiposti. 30 sekundit palgi kohta. Veoki või selle seadmete kahjustamine: 120 sekundit. 30 sekundit palgi kohta. Eemale veerenud palgid jäetakse maha, kuna turvalisuse tõttu ei lahku võistleja harjutuse ajal tõstukitoolilt.
Ebaühtlane ladu:
Koorma mõlemad küljed pole sirged:
Haaratsi ja noole löögid vastu tugiposte, alusraami või autot: 5 sekundit palgi kohta.Palgi kukkumine haaratsist töö ajal:
Mahajäänud palgid:
 
MIS ON MIS
Helsingi Logsitika & Transport 2015
45aastase ajalooga, tänavu 20. korda toimuv mess
Aeg: 11.–13. juunil Helsingi MessikeskusesEksponente üle 250 eksponendi enam kui 10 maalt
Põhjamaade suurimale logistikameesile korraldab reisi koos laeval toimuva seminariga "Tõhusam logistika" ka logistikauudised.ee. Lähemalt loe SIIT.

Seotud lood

Uudised
  • 28.05.15, 12:31
Logistikamessi avapäeva peasündmus teenuse müüjatele ja hankijatele
Helsingi logistikamess „Logistika ja Transport 2015“ avatakse 11. juunil, kus päeva peasündmuseks on Hanke- ja tarneahelate juhtimise foorum. Soome logistikamessile korraldab reisi ka logistikauudised.ee.
  • ST
Sisuturundus
  • 10.10.24, 16:11
Lahendus ettevõtte juhile võlgade haldamiseks – Infopanga võlaregister
Juhid puutuvad sageli kokku keeruliste võlgnike ja hilinenud maksetega, mis võivad mõjutada rahavoogu ja tekitada stressi. Võlgnikega tegelemine on aeganõudev ja koormav, eriti kui kaasnevad meeldetuletused, vaidlustused ja võlgnike passiivsus. Infopanga võlaregister aitab aga juhtidel hallata võlgnevusi kiiremini ja lihtsamalt, säästes nii aega kui ka närve.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Logistikauudised esilehele