Autor: Tanel Raig • 28. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Logistikamessi avapäeva peasündmus teenuse müüjatele ja hankijatele

Helsingi logistikamess „Logistika ja Transport 2015“ avatakse 11. juunil, kus päeva peasündmuseks on Hanke- ja tarneahelate juhtimise foorum. Soome logistikamessile korraldab reisi ka logistikauudised.ee.

Põhjamaade suurim logistika- ja transpordimess toimub Helsingis 11.-13. juunini. Messi kavasse kuuluvad seminarid, infoüritused, esitlused ja erialavõistlused. Korraldatakse ka logistika- ja transpordisektori erialaorganisatsioonide nõupidamisi ja pakutakse võimalust suhelda valdkonna tippudega.

Messi avamine toimub 11. juuni kell 10:30. Avapäeva programmi kuulub veel Soome transpordi- ja logistikaettevõtete liidu (SKAL) Transpordibaromeetri (2/2015) esitlus. Toimub paneeliarutelu:  Heitmevaba logistika ja transport – vesiniktehnoloogias peituvad võimalused. Paneelis osaleb ka Jaapani Kyushu Ülikooli auprofessor Yukitaka Murakami, kellel on laialdased kogemused teaduse ja juhtimise valdkonnast ning kes on paljude erialaraamatute ja sadade teadusartiklite autor. Ta on ka üks kolmest targast, kes andis Jaapani valitsusele praktilisi soovitusi vesinikuühiskonna loomiseks.

Avapäeva peasündmuseks on Hanke- ja tarneahelate juhtimise foorum: kuidas osta sisse logistikat? Kaks tundi kestva (kell 14:00-16:00) foorumi raames tuuakse paneelarutelus kokku logistikateenuste hankijad ja müüjad.  Arutelus käsitletakse teemasid: millised valdkonnas toimuvad muudatused mõjutavad hankimist praegu ja lähitulevikus, millised on ühishangete ja koostöö eelised (transpordihinnad, tollimaksud, transpordiaeg, vahelaod jne), kuidas suurendada efektiivsust (näiteks elektrilise transpordiahela abil).

Logistikateenuste hankijaid esindavad paneelis ABB Oy transpordi- ning logistika sisseostujuht Jenni Eloranta, KONE logistika kategooriajuht Aki Latvane ja Vaasan Oy logistikateenuste kategooriajuht Petri Sinkko. Logistikateenuste pakkujaid esindavad DHL Global Forwarding (Finland) Oy suurkliendijuht Kai Koivula, Posti Oy asepresident tarneahelalahenduste alal Harri Kämppä ja DB Schenker Finland suurkliendijuht Joni Lehtonen. Diskussiooni modereerib Oy Medifon Ab logistikajuht Jyrki Ristinen.

Logistikamessi seminarid on soome keeles.

Logistikauudised.ee viib soovijad külastama logistikamessi avapäeva, korraldades laevasõidul ka seminari „Tõhusam logistika“. Seminaril räägitakse samuti innovaatilistest lahendustest transpordis ja logistikas.

Helsingi logistikamessi külastus ja seminar „Tõhusam logistika“ Harju maavalitsuse arengutalituse nõunik Kaarel Kose (Tallinn-Helsingi tunneli tasuvusuuringu eeluuringu projekti juht) Margus Sillamaa, Scania Eesti, Laomaailm tegevjuht Fred Märtsoo

11.06.2015

07:30     Laevaleminek ja registreerumine07:45     Hommiku buffee08:30    „Millal valmib Tallinn-Helsingi tunnel?“

09:00    „Innovatiivsed lahendused, mis aitavad hallata veokiparki efektiivsemalt“,

09:30     „Innovatiivsed logistika- ja laolahendused“

10:30     Transfeer Helsingi Messikeskusesse ja Soome logistikamessi „Logistika ja transport 2015“ külastus

Tagasisiõit Tallinnasse vastavalt soovile laevadega, mis väljuvad kell 16:30 või 19:30 (transfeer Messikeskusest sadamasse kell 15:15).

Hinnad Soome logistikamessi külastus ja seminar „Tõhusam logistika“:

Pakett: seminar, messipääse, hommikusöök laevas ja transfeer, hind 199 eurot (käibemaksuga 238,80 eurot).Pakett: seminar, messipääse, hommikusöök laevas, transfeer ja õhtusöök laevas, hind 224eurot (käibemaksuga 268,80 eurot).

Registreeruda saab SIIT.

 

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077