Autor: Tanel Raig • 11. märts 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Via 3Li laopinna reserv täitub suveks

AS Via 3L saavutas eelmisel aastal kasvuks 11%. Ettevõtte juhi Elmer Maasi kinnitusel on eelmisel aastal valminud uus laopind täitunud plaanitust kiiremini ja suve lõpuks on Via 3Li laopinna reserv end ammendanud.

Logistikafirma Via 3Li käive jõudis eelmisel aastal 11,2 miljoni euroni. Maasi sõnul ei suuda ta meenutada ühtegi suuremat klienti, keda oleks eelmisel aastal juurde võidetud, kuid ütles, et kõige suuremat kasvu näitab jaekaubanduskett Prisma, kellele pakutakse väga laia spektriga teenuseid.

Via 3Li jaoks oli eelmisel aastal suurim muudatus uute laopindade lisandumine. Juurde tuli 13 000 m2 tavatemperatuuri ladu ja 4000 m2 külmladu. Via 3Li laopinnad on kokku üle 40 000 m2, millest 7000 m2 on külmladu. Samas tunnistas Maas, et reservis on praegu veel vaid 3000 m2 laopinda, ehk alla 10% tavalao pinnast. „Täituvus on tulnud kiiremini kui arvestasime ja tõenäoliselt meil suve lõpus enam pole reservi,“ ütles Maas.

Ta ei kiirusta aga kinnitama, et Via 3L hakkab kohe uut ladu ehitama, kui laopinna reserv on ammendunud. „Siis hakkame elama tavalist elu. Ega kogu aeg ei pea ehitama,“ sõnas ta. Tõenäoliselt ei rendita ka uut pinda juurde. Põhjuseks on sügisel valmiv Maxima hiigelsuur keskladu, kuhu arvatavasti liiguvad ka mõned praeguste klientide kaubad. „Ootame aasta lõpuni ära ja vaatame, mis juhtub ning 2016. aastal otsustame,“ selgitas Maas.

Uus aasta on Maasi ütlusel alanud üsna aeglaselt. „Aga praegu on veel väga vähe aega möödas ka aasta algusest,“ lisas ta. Ta kinnitas siiski, et praegune Via 3Li 10%-line laopinna reserv saab kindlasti täis, uutest projektidest. „Need tulevad kindlasti, sest on juba töös ja eelkokkulepped on olemas,“ kinnitas ta.

Ülevaadet suuremate lao- ja jaotuslogistika teenust pakkuvate ettevõtete käekäigust saab pikemalt lugeda Äripäeva märtsi infolehest Transport ja Logistika.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077