• 19.08.14, 13:22
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Moller-Maersk näeb konteinervedudele kasvu

Taani laevandus- ja naftagrupp Moller-Maersk teatas kasumist, mis ületas analüütikute ootuseid.
Kontserni puhaskasum oli 2,25 miljardit dollarit (1,7 mld eurot), samas kui analüütikud ootasid puhaskasumiks 2,21 miljardit. Ettevõtte teatel on nõudlus konteinertranspordi järele kasvamas ning seetõttu tõstetakse käesoleva aasta kasumiprognoosi 4 miljardilt dollarilt 4,5 miljardile dollarile (3,37 mld eurole). 
Moller-Maerski tegevjuht Nils Smedegaard Andersen ütles, et tulemused olid küllalt head esimese poolaasta kohta. „Praeguse tugeva finantsolukorra tõttu on ettevõte otsustanud osta järgmise 12 kuu jooksul tagasi 1 miljardi dollari eest aktsiaid,” ütles Andersen.
Esimeses kvartalis teatas kontsern samuti oodatust parematest tulemustest ja seda tänu enda laevandusüksusele Maersk Line.
2008. aasta finantskriis mõjutas konteinervedusid väga palju ja seetõttu näitavad Moller-Maerski tugevad tulemused, et sektor on madalseisust taastunud.
 
 

Seotud lood

Uudised
  • 11.08.16, 14:13
Maersk Line lõpetab teenused 10 Hiina sadamas
Taani A. P. Møller-Maersk konglomeraati kuuluv maailma suurim konteinervedaja Maersk Line on otsustanud lõpetada teenused kümnes Hiina sadamas.
Uudised
  • 19.08.14, 13:42
Kühne+Nagel: Venemaa keelud mõjutavad transporti
Venemaa otsus keelata toiduainete sissevedu Euroopa Liidust, mõjutab lisaks põllumeestele ja tootjatele ka transpordisektorit. „Näen suurt mõju,“ kinnitas Kühne + Nageli tegevdirektor Priit Põldar.
Uudised
  • 04.06.15, 10:25
Maersk tellib 11 ülisuurt konteinerlaeva
Maersk Line allkirjastas Daewoo Shipbuliding & Marine Engineering´ga lepingu uute laevade ehitamiseks. Tellimuses on üksteist pluss võimaliku lisana kuus teisepõlvkonna Triple-E konteineralust mahutavusega 19630 TEU-d.
Uudised
  • 19.08.14, 13:22
Moller-Maersk näeb konteinervedudele kasvu
Taani laevandus- ja naftagrupp Moller-Maersk teatas kasumist, mis ületas analüütikute ootuseid.
  • ST
Sisuturundus
  • 01.10.24, 11:27
Autoliising on minevik: kuidas saada ettevõtte autokulud kontrolli alla
Ettevõtte äritegevuseks vajalikud sõidukid soetatakse enamasti liisinguga, mida finantseerib üldjuhul pank. Sellega kaasnevad sõidukite korralised hooldused, rehvivahetused ja kindlustusjuhtumite puhul ka hulganisti asjaajamist. Selline sõidukipargi haldamise viis on ettevõtte jaoks märkimisväärse ajakuluga, eriti kui sõidukeid on rohkem.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Logistikauudised esilehele