Autor: Tanel Raig • 17. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Sadam: meie kaubamahud ei peegelda Eesti tegelikku väliskaubandust

Sadama kommertsjuhi Erik Ringmaa ütlusel ei peegelda sadama vähenevad kaubamahud adekvaatselt muutusi Eesti väliskaubanduses.

Augustis läbis Tallinna Sadamat 3,5% kaupa vähem kui aasta tagasi. Kaubamahu langus tulenes peamiselt vedellasti vähenemisest. Ringmaa kinnitusel sarnaneb ka septembri esimene pool kaubamahu muutustes augustiga - võrreldes eelmise aastaga on vähenenud naftasaaduste ja väetiste maht, tõusnud konteinerite, vanametalli ja puidu maht. „Kuna Tallinna Sadama kaubamahtudest on ca 80% transiit, siis ei peegelda meie kaubamahtude dünaamika kuigi adekvaatselt Eesti enda väliskaubanduse muutusi,“ lisas Ringmaa.

Mitmed Eesti suuremad ekspedeerijad on kinnitanud, et nende kaubamahud on nii augustis kui ka septembris eelmisest aastast suuremad, eriti kiiret tõusu näitab eksportsaadetiste hulk.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077