Autor: Kristi Malmberg • 17. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Veeteede amet sõlmis lepingu uue parvlaeva ehitamiseks

Veeteede amet sõlmis täna optsiooni kasutades lepingu uue reisiparvlaeva soetamiseks.

Tänavu 1. märtsil sõlmis veeteede amet riigihanke “Jääklassiga parvlaeva soetamine” edukaks tunnistatud pakkuja Baltic Workboats AS-iga hankelepingu Kihnu või Vormsi saarega ühenduse pidamiseks mõeldud reisiparvlaeva soetamiseks. Nimetatud riigihanke laevaehitusleping näeb ette võimaluse kasutada optsiooni täiendava laeva tellimiseks töövõtjalt sama maksumusega ning samadel sätetel ja tingimustel.

Lähtuvalt käesoleva aasta 1. märtsil sõlmitud laevaehituslepingust kasutab veeteede amet tellijana optsiooni ja töövõtja Baltic Workboats AS ehitab teise laeva. Teise laeva maksumus on samane esimese laeva maksumusega – see on 9,38 miljonit eurot. Esimese laeva valmimise tähtaeg on 2015. aasta 1. mai ja teise laeva valmimise tähtaeg 2015. aasta 31. oktoober.

Praeguseks on esimese laeva ehitusjärk jõudnud basseini mudelkatsetusteni jääs ja avamere tingimustes sõiduks.

Reisiparvlaevu plaanitakse kasutama hakata mandri ja Kihnu, mandri ja Vormsi või Sõru-Triigi liinil. Laevad on ette nähtud reisijate, autode ja lasti veoks. Maksimaalne mahutavus on 200 reisijat, kuni 22 sõiduautot või kaks veoautot. Laeva mõõtmed: pikkus 43,8 m, laius 12 m, süvis 2,7 m, töökiirus täislastis 12 sõlme, peamasinate võimsus 2 x 1000 kW, meeskond 5 inimest. Laev peab olema suuteline liikuma 45 cm paksuses silejääs kiirusega 2 sõlme.

Projekti rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondist abi määraga ligikaudu 90 protsenti. Reisiparvlaevad valmivad projekti „Väikesaartega ühenduse pidamiseks laevade soetamine“ toel.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077