Autor: Indrek Kald • 25. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Konteinerterminal müüdud!

Anatoli Kanajevi Transiidikeskuse AS omandas täna Venemaa ettevõtjatele kuulunud OÜ Rail Garant Estonia.

Omandatud ettevõttel on hoonestusõigus Muuga sadamas, mis võimaldab Transiidikeskusel asuda laiendama oma terminalitegevust ning kasvatada tootmisvõimsust.

"Vastavalt Tallinna Sadama nõukogu otsusele on uue konteineriterminali valmimistähtaega lükatud 12 kuu võrra edasi, 2014. aasta juulisse. Ehitame terminali esimese etapi valmis ning asume seda opereerima. Sellega kasvab meie tootmisvõimsus esialgu 150 000 TEU võrra aastas, mis võimaldab meil töödelda ka Rail Garanti poolt lubatud kaubamahte," kommenteeris Transiidikeskuse juhatuse esimees Erik Laidvee.

Konteineriäri restruktureerimise kava näeb ette Transiidikeskuse poolt hoonestusõiguse omaniku Rail Garant Estonia OÜ omandamist ja Muuga sadamas uue terminali valmimise järel terminali operaatorina jätkamist.

"Saame ellu viia oma unistuse arendada välja Läänemere regiooni üks võimsamaid konteineriterminale. Ettevõtte äriplaani realiseerimine on alati eeldanud terminali füüsilist laiendamist. Lisaks on meie lääne- ja idapoolsetelt koostööpartnerid juba andnud tehingule väga positiivset tagasidet ning oleme veendunud, et strateegilises plaanis oli Rail Garant Estonia OÜ omandamise kaudu terminali laiendamine ainuõige otsus," ütles Laidvee.

Täna sõlmiti ka ettevõttega Rail Operator OÜ stividorileping, mille kohaselt hakkab Transiidikeskus käitlema Venemaa suurimate logistikaettevõtete hulka kuuluva Rail Garanti konteinerivoogusid.

Tehingu tegemist nõustasid advokaadibürood Tark Grunte Sutkiene ja Raidla Lejins & Norcous.

Anatoli Kanajevi perekonnale kuuluv Transiidikeskuse AS on Eesti spetsialiseeritud konteineri- ja üldkaubaterminalide operaator Muuga sadamas.

Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077