Tanel Raig • 24. veebruar 2013
Jaga lugu:

Iga kolmas rikub seadust

Politsei möödunud nädalal läbiviidud veoautode kontrollimisel leiti rikkumisi iga kolmanda veoauto puhul. Kontrolliti 478 sõidukit, millede puhul algatati rikkumismenetlus 175 korral.

Politsei viis veoautode kontrollimise nädala läbi ka möödunud aasta veebruaris. Toona jõuti kontrollida 649 sõidukit ning tuvastati 261 rikkumist. Kuigi rikkumiste protsent on aastaga vähenenud (2012. aasta veebruaris 40,2%, 2013. aasta veebruaris 36,6%) oli politsei- ja piirivalveameti liiklusbüroo komissar Priit Tuuna seisukohal, et kindlasti ei või selle põhjal kinnitada nagu oleks olukord veoautojuhi töö- ja puhkeaja järgimisel ning veokite tehnoseisundiga paranenud. Ta möönas, et transpordisektoris kasutatav masinapark uueneb ja seega väheneb päev-päevalt teepeal eluohtlikult lagunevate sõidukite arv. Sõidu- ja puhkeaja rikkumised aga püsivad tema kinnitusel endiselt, kuid nende avastamine on muutunud raskemaks. „Rikkumiste avastamise vältimise eesmärgil kasutatakse erinevaid manipuleerimisskeeme ja dokumentatsiooni võltsimisi,” tõi Tuuna näite. Ta lisas, et seejuures teevad transpordiettevõte ja autojuht koostööd, mis teeb juhtumite avastamise raskemaks. Politsei on seetõttu muutnud ka maanteekontrollide taktikat. „Teeme koostööd asutustega, kes teostavad järelevalvet ettevõtetes,” ütles Tuuna. „Firmad, mis maanteekontrolli käigus mingeid kahtlusi põhjustavad, on kindlasti ettevõtete külastuste valikul riskigrupis,” lubas Tuuna.

Politsei kontrollnädalal kontrolliti maanteedel ka 111 bussi, Nende puhul avastati vaid kolm rikkumist. Neist kaks oli lubatud sõidukiiruse ületamine ja ühe bussi tehniline seisukord ei vastanud nõuetele.

Priit Tuuna vastab 26. veebruaril www.logistikauudised.ee lehekülje online intervjuus lugejate küsimustele: miks ja mida politsei veoautode juures maanteedel kontrollib, miks politsei kontroll tundub norimisena jne. Küsimusi Priit Tuunale saab esitada SIIT.

Jaga lugu:
Seotud lood
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Enimloetud
Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppLogistikauudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt