Tanel Raig • 14. veebruar 2013
Jaga lugu:

Politsei kontrollib aastas üle 1000 veoauto

Politsei on viimase kolme aasta jooksul ligi kolmekordistanud maanteedel veoautode kontrollimist. Peaaegu samavõrra on tõusnud ka avastatud rikkumiste protsent.

Kui 2009. aastal kontrollis politsei maanteel 441 veoauto tehnilist seisukorda ja juhtide töö- ja puhkeaja nõuetest kinnipidamist, siis eelmmisel aastal pidid kontrolli läbima juba 1187 veoautot. Politsei- ja Piirivalveameti juhtivkorrakaitseametniku Riho Tänaku sõnul on politseinike vilumus läbi koolituste ja ühisoperatsioonide tõusnud ja seetõttu kontrollitakse ka rohkem veokeid. „2012 viidi läbi mitmeid koolitusi politseinikele teadmiste ja oskuste tõstmiseks. Oleme veendunud, et mida rohkem politseinikke koolitame seda suuremaks muutub ka kontrollitud sõidukite ja avastatud rikkumiste arv,” ütles Tänak.

2009. aastal avastas politsei veoautode kontrollimisel 72 rikkumist, 2012. aastal 472 rikkumist. Eelmisel aastal oli enim sõidukijuhile kehtestatud töö- ja puhkeaja rikkumisi (178 rikkumist). Järgnesid rikkumised tahhograafi kasutamisel (91 rikkumist), ülekaaluga veokid, mille ülekaal jäi alla 12 tonni (33 rikkumist).

Politsei viib ka käesoleval nädalal läbi maanteedel veoautode kontrollreide pöörates suuremat tähelepanu raskeveokite tehnoseisundile ning veoki- ja ühistranspordijuhtide töö- ja puhkeaja nõuetest kinnipidamisele.

Jaga lugu:
Seotud lood
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Enimloetud
Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppLogistikauudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee