Autor: Indrek Kald • 15. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sri Lankal huvituti Eesti logistikast ja ITst

Eesti ettevõtjatega Sri Lankal toimunud kohtumistel tõusis huviorbiiti peamiselt logistikaalane koostöö, kuid suurt tunti huvi ka IT-valdkonna vastu.

Eile tutvusid Eesti ettevõtjad Sri Lanka majanduse ja sealsete ettevõtjatega. Toimusid traditsioonilised kontaktkohtumised ning vestlused erinevate valdkonna ministritega. Päev lõppes sealse Eesti aukonsuli Dudley Thambinayagami piduliku vastuvõtuga Eesti Vabariigi 95. sünnipäeva puhul.

"Eesti on kuulus oma e-lahenduste ja IT-valdkonna poolest ja seda teadmist me täna neile ka tutvustasime. Loodan väga, et täna sõlmitud kokkulepetest me tulevikus ka kuuleme," ütles kaubandus-tööstuskoja rahvusvaheliste suhete koordinaator Liis Lehesalu.

Reaalsüsteemide juhatuse esimees Tiit Vapper lisas, et Sri Lankal pole IT-alane teadlikkus ja võimekus võrreldes Eestiga just väga kõrge. Samas on seal võimalused meie e-valitsuse laadseid lahendusi rakendada suuremad kui näiteks Indias, seda just tänu riigi väiksusele.

"Mind huvitas leida endale Sri Lankas koostööpartner, kes oleks valmis meie pakutud tarkvaralahendust ka kohalikul tasandil arendama ja vajadusel kliente nõustama, et kogu teenuse elutsükkel saaks sealt poolt toetatud. Et saaksid oma toodet müüa, on kohaliku organisatsiooni näol partneri olemasolu väga vajalik ja seda aitas kindlasti ka antud visiit saavutada. Huvi koostöö vastu oli suur ja tegelikult piisabki ühest-kahest kvaliteetsest kontaktist, et läbirääkimistega edasi minna," rääkis Vapper.

Eesti ettevõtjate delegatsiooni visiit lõppeb homme Colombo sadama külastusega.

Sri Lankas korraldas ärifoorumit ja kohtumisi Euroopa kaubandus-tööstuskoda.

Kogu India ja Sri Lanka visiidi korraldasid Eesti kaubandus-tööstuskoda, välisministeerium, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus, logistika ja transiidi assotsiatsioon, samuti Eesti saatkond New Delhis ja aukonsulid Indias ja Sri Lankas.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077