Autor: Tanel Raig • 30. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vandaalitsemine raudteel maksis Eesti Raudteele 116 199 eurot

Eesti Raudtee registreeris eelmisel aastal 116 199 euro eest vandalismi- ja vargusjuhtumeid. Üle poole aset leidnud juhtumitest pandi toime Harjumaal.

Kokku registreeriti mullu raudteel 260 vandalismi- ja 87 vargusjuhtumit. Raudteefirma teatel ei saa kahju mõõta ainult rahas. Sildade ja silla käsipuude, piirdeaedade ning välisvalgustuse ja elektri kontaktvõrkude lõhkumine mõjutab tugevalt rongiliikluse sujuvat toimimist. Rüüstatud raudteeliinid, pimedad ülekäigud ning liiklusseisakud tekitavad ebamugavust ja ohtlikke olukordi, hoiatas Eesti Raudtee oma teates.

Eesti Raudtee on viimase viie aasta jooksul koos Euroopa Liidu struktuurivahenditega investeerinud raudtee ja raudteeümbruse korrashoidu ja arendusse ligi 200 miljonit eurot. Nüüd kutsub Eesti Raudtee inimesi üles teatama politseile või Eesti Raudteesse, kui märgatakse investeeringutega korda tehtud infrastruktuuri lõhkumist.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077