Autor: Tanel Raig • 13. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Muuga sadamast väljus aegade suurima lastiga tanker

Täna väljus Muuga sadamast läbi aegade suurima lastiga tanker Maersk Hakone.

Maersk Hakone pardal oli 182 942,48 tonni masuuti. Tanker laaditi laaditi Muuga sadamas Vopak E.O.S. terminalis ajavahemikul 8.-13. november.

Maersk Hakone pikkus on 333 meetrit ja laius 60 meetrit. Tankeri süvis ulatub 21,025 meetrini ning DW (deadweight-täiskaal - laeva täielik kandevõime) on 302 624 tonni. Laeva kodusadam ja lipuriik on Singapur, kuhu ka laev Muuga sadamast suundub.

Muuga Sadama kapteni Henn Noore kinnitusel toimus Maersk Hakone sidumine kai äärde harukordselt kiiresti – vaid kaks ja pool tundi. Harilikult kestab tema väitel selliste laevade sidumine umbes 3-4 tundi. Maersk Hakone sildumisel olid abiks kolm vedurlaeva ehk puksiiri. „Laeva lahkumine kai äärest toimus samuti kiiresti ja probleemideta võttes aega kuni pool tundi,“ lisas Noor.

Eelmine rekordiline kogus kaupa laaditi Muuga sadamas käesoleva aasta juulis, kui m/t Blue Topaz lahkus sadamast 179 801 tonni masuudiga. Laeva pikkus oli samuti 333 meetrit ning DW oli 321 234 tonni, laius 60 meetrit ja süvis 22,52 meetrit.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077