Autor: Tanel Raig • 10. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Sadam kasvab reisijate arvel

Üheksa kuuga läbis Tallinna Sadama sadamaid 6,84 miljonit reisijat ehk mullusest 4,8 protsenti enam.

Septembris oli Tallinna Sadamas reisijaid 687 893, mis on 7,2% rohkem kui aasta varem.

Üheksa kuu arvestuses oli 81 protsendiga suurim reisijate arv Tallinn-Helsingi liinil, mille laevad teenindasid kokku 5,52 miljonit inimest. Tallinn-Stockholm liinil reisis 11% ehk 742 000 inimest ja Peterburi liinil 138 000 inimest ehk 2% reisijatest.

Tallinna ja Saaremaa sadamaid külastanud kruiisituristid moodustasid üheksa kuu kokkuvõttes 6% reisijatest ehk kokku 438 011 inimest.

Reisijate arv on tänavu kasvanud igal liinil, suurimat tõusu näitab endiselt Tallinn-Helsingi liin. Tallinna Sadama turundus- ja kommunikatsioonijuhi Sirle Arro sõnul toetavad seda trendi kahe naaberriigi vahelised head suhted ja ühtlasi ka liikumist aina enam soodustav kaksiklinna efekt.

Arro sõnul on nii sadama kui tõenäoliselt kõigi Tallinna turismiettevõtete vaatepunktist positiivne, et Peterburi liinil on Tallinna külastanud  turiste juba poole rohkem kui aasta tagasi. “Just Peterburi suunal näeme tulevikus suurimat võimalust oma reisijatearvu märgatavalt kasvatada,” ütles Arro.

Üheksa kuuga on reisilaevad kokku teinud 4018 külastust.

Septembris Tallinna Sadama sadamaid läbinud ligi 688 000 reisijast langes Tallinki arvele 61%, järgnesid Viking Line 21%, Eckerö Line 11% ja St.Peterline 2% osakaaluga. Kruiisireisijad moodustasid septembris 5% kõigist reisijatest.

Eelmisel aastal läbis ASi Tallinna Sadam koosseisu kuuluvaid sadamaid 8,48 miljonit reisijat, kellest 443 000 olid kruiisituristid.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077