Autor: Silvia Kruusmaa • 19. juuni 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Leedo müüs oma vanima parvlaeva

Vjatšeslav Leedole kuuluva Saaremaa Laevakompanii teatel sõlmis ettevõte esmaspäeva õhtul lepingu parvlaeva Ofelia müügiks.

Saaremaa Laevakompanii juhatuse esimehe Tõnis Rihvki sõnul oli Ofelia ostust huvitatud osapooli üle maailma. „Ofelia on hea ja töökindel laev, selles pole küsimustki. Väinamere reisiliikluses on aga uus ajastu ning liinide teenindamise on üle võtnud uued, suured, kaasaegsed parvlaevad. Ofelia oli veel nö eelmise ajastu esindaja ning oma 44-eluaastaga ühtlasi meie laevastiku kõige vanem alus. Täname Ofeliat tema pika teenistuse eest ning on aeg lubada tal minna uutele meredele, toimetama uute väljakutsetega,“ lausus Rihvk.

Vastavalt poolte kokkuleppele ei saa avalikustada ostja nime ega päritolumaad, samuti on konfidentsiaalne tehingu maht.

Ofelia teenindas peamiselt Heltermaa-Rohuküla laevaliini. Oma viimase reisi Väinameres tegi ta novembris 2011.

Parvlaev Ofelia on ehitatud Saksamaal Krögerwerft laevatehases aastal 1968. Ofelia mahutab 400 reisijat ja 110 sõidukit. Tema pikkus on 74,4 meetrit, laius 16,8 meetrit, süvis 3,8 meetrit ning kiirus 14,5 sõlme. Saaremaa Laevakompanii laevastikku on ta kuulunud 1998. aastast alates, olles koos Regulaga üks saarte ja mandri vahelise reisiliikluse tolleaegse uue kvaliteedimärgi kandjatest.

Saaremaa Laevakompanii müügitulu oli mullu 22,6 miljonit eurot, mis on 4,6% suurem kui 2010. aastal. Ettevõtte puhaskahjum oli 2011. aastal kaks korda suurem ehk 4,7 miljonit eurot (2010. aastal oli kahjum 2,3 mln eurot).

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077