Autor: Silvia Kruusmaa • 8. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Estonian Airi transiitreisijate arv suurenes esimesel neljal kuul 75%

Estonian Air lennutas aasta esimesel neljal kuul ühtekokku 224 747 reisijat, neist 99 027 transiitreisijat. Transiitreisijate arv kasvas 75%.

Pärast uue laia lennuvõrgustikuga strateegia juurutamist tõusis aprillis Estonian Airi transiitreisijate arv 164%. Aprillis olid kõige suurema transiitreisijate osakaaluga lennuliinid Tallinn-Helsingi, Tallinn-Tartu, Tallinn-Riia, Tallinn-Peterburi ja Tallinn-Vilnius. Kõige nõutumad sihtkohad Skandinaaviast Tallinna kaudu lendajatele on Kiiev, Vilnius, Riia, Peterburi, Moskva, Thbilisi ja Hannover.

”Suurenenud transiitreisijate arv võimaldab Estonian Airil avada uusi sihtkohti ja pakkuda tihedamat lennugraafikut Tallinna ja Euroopa tähtamate linnade vahel. See omakorda parandab eestlaste ja Eestit külastavate turistide lennuvõimalusi,” selgitas Estonian Airi kommertsjuht Rauno Parras. 

Tänu aprillis juurutatud uuele strateegiale on eelmise aastaga võrreldes reisijate arv peaaegu kahekordistunud. Aprillis lendas Estonian Airiga 85 583 reisijat, mida on 76,7% rohkem, kui eelmisel aastal samal ajal. Estonian Airi lendude täituvus oli aprillis 67,2%, mis on kümne protsendipunkti võrra kõrgem kui eelmise aasta aprillis.

Esimesel neljal kuul toimus 5241 lendu, mida on 54,5% rohkem kui eelmise aasta samal perioodil. Aprillis toimus 2057 lendu, mida on eelmise aastaga võrreldes 135,6% rohkem.

Eesti rahvuslik lennufirma Estonian Air pakub ärireisijatele ja turistidele otselende Tallinnast Euroopa linnadesse. Estonian Air on suurim vedaja Tallinna lennujaamas.

Estonian Air pakub hetkel otselende 24 sihtkohta Euroopas, Skandinaavias ja SRÜ riikides. Estonian Air teatas hiljuti uute sihtkohtade avamisest selle aasta kevadest, sh Helsingi, Riia, Jyväskylä, Hannover, Viin, Veneetsia, Joensuu, Kajaani ja Thbilisi.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077