Autor: Tanel Raig • 3. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Konteinereid Muuga sadamas jälle rekordhulk

Muuga CT käitles märtsis käesoleva aasta rekordkoguse konteinereid – 20 317 TEUd. Eelmine konteinervedude rekord oli veebruaris.

Uus rekord on mahult 23% enam kui möödunud aasta märtsis käideldud kaubakogus. Käesoleva aasta kolme kuuga kokku käideldi 56 545 TEUd, mis on 28% enam kui möödunud aasta samal perioodil.

“Kuust kuusse sündivad transiidirekordid on ühelt poolt hea uudis, teisalt peame täna tegema ettevalmistusi, et suudaksime sellist kiiret kasvu absorbeerida,“ ütles Muuga CT omanikfirma Transiidikeskuse juhatuse esimees Erik Laidvee.

Olemasoleva konteinerterminali tehnoloogiline võimsus on 450 000 TEUd. Terminali nominaalne võimsus on 325 000 TEUd,ehk ca 70% tehnoloogilisest võimsusest. Mida lähemale jõuab terminal oma nominaalse võimsuse piirini, seda aeglasemaks muutub töö, langema hakkab efektiivsus ja kvaliteet, rääkis Laidvee. „Peame astuma juba täna mitu sammu selleks, et ka 4 aasta pärast oma mahte jätkuvalt tõsta,” kommenteeris ta.

Transiidikeskuse tütarfirma AS Refetra käitles kolme kuuga kokku 204 000 tonni üldkaupu, mis on 49% enam kui möödunud aasta samal perioodil.

Transiidikeskuse tütarfirmade aasta kahe esimese kuu kaubakäive kokku oli 743 000 tonni, mis on 5% enam kui möödunud aastal.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077