Autor: Tanel Raig • 9. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lux Expressi kasum kasvas ligi poole võrra

Rahvusvaheliste ekspressliinide bussioperaatori Lux Express Grupi kasum küündis eelmisel aastal üle 514 000 euro, mida on 46% enam võrreldes aasta varasema tulemusega.

Lux Express Eesti osutus Lux Express Grupi kõige kasumlikumaks ettevõtteks, kasvatades kasumit võrreldes eelneva aastaga üle 43 000 euro ehk ligemale 12% võrra. Positiivselt lõpetasid 2011. aasta ka Lux Express Leedu ja Venemaal tegutsev ZAO Eurolains. Viimase 12 kuu lõikes jäi kahjumisse vaid Lux Express Läti.

„2011 oli Lux Express Grupile hea aasta. Suutsime kasvatada märkimisväärselt oma tulu, reisijate arvu ja kasumit ning laiendasime oma tegevust olulise tähtsusega turgudel nagu Poola ja St. Peterburi regioon. Alustasime ka mitmeid strateegilisi arendusprojekte, millest saame rääkida juba lähikuudel,“ ütles Lux Express Grupi juhatuse esimees Hannes Saarpuu.

„Üle ootuste edukaks on kujunenud 2011. aasta alguses käivitatud Riia-Tartu-Peterburi liin, mis on tõusnud grupi liinide seas käibe poolest Tallinn-Peterburi liini järel teisele kohale. Rõõmu teeb ka, et pärast mitut rasket aastat on lõpuks õnnestumas läbimurre Leedu turul, kus jõudsime aasta lõpuks korraliku kasumini,“ lisas ta.

2011. aastal kasutas Lux Express Grupi teenuseid üle 575 000 reisija, mis 2010. aastaga võrreldes tähendas reisijate arvu kasvu pea 29% võrra. 2011. aasta populaarseimal Tallinn - St. Peterburg liinil kasvas reisijate arv võrreldes eelneva aastaga 28% ja Riia – St. Peterburg liinil 70%. 

Eelmisel aastal investeeris Lux Express Grupp uute busside soetamisse üle 2 miljoni euro, millest enamus, ehk ligemale 1,7 miljonit eurot kulus seitsme Simple Express bussi ostmiseks. Busse lisandus nii Venemaal, Leedus kui Lätis.

Lux Express Grupp on rahvusvaheline transpordiettevõtete võrgustik, kes  tegutseb Eesti, Läti, Leedu, Poola ja Venemaa turgudel.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077