Autor: Jaana Pikalev • 15. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Raudtee kaubaveod on sarnases mahus möödunud aastaga

Käesoleva aasta 11 kuuga veeti Eesti Raudteele kuuluval taristul kokku 27,84 miljonit tonni kaupu, mis on 3,9 % rohkem kui aasta tagasi.

Eesti Raudtee taristul veetud kauba maht jätkas võrreldes möödunud aasta sama perioodiga kahanemist ja seda neljandat kuud järjest - novembris veeti 2,48 miljonit tonni veoseid, mis oli 8,4 % vähem kui mullu.

Novembrikuu mahtude languse tingis eelkõige nafta ja naftasaaduste veo vähenemine üle 21%. Kokku veeti naftat ja ?saadusi 1,44 miljonit tonni.

Kasvasid aga põlevkivi, väetiste ja keemiakaupade veomahud.

Kokku on 2011. aasta 11 kuuga veetud naftat ja naftasaadusi 18,3 miljonit tonni, mis on mullusest 1 % vähem. Põlevkivi on mööda raudteed veetud 4,47 miljonit tonni ehk 41 % rohkem. Väetiste vedu on suureneud 6,8 %, ulatudes

2,15 miljoni tonnini. Oluliselt on kasvanud ka keemiakaupade vedu, mida veeti11 kuuga 0,7 miljonit tonni ehk 87 % rohkem. Puistekaupade vedu on suurenenud29 %, olles kokku samuti 0,7 miljonit tonni.

Novembris liikus transiidina 1,83 miljonit tonni kaupu ja see oli ligi 14 % vähem kui aasta tagasi. Kokku on transiitveod andnud 11 kuuga 21 miljonit tonni veoseid, olles 3,1 % väiksemad kui eelmisel aastal. Kohalikud veod on suureneud üle 32 %, olles kokku ligi 5 miljonit tonni. Import-eksportveod on suurenenud aastaga 29 % andes veomahuks 1,83 miljonit tonni.

Konteinereid veeti Eesti Raudteel tänavu 11 kuuga 29 808 TEU-d, millest novembris veeti 2 754 TEU-d. Võrreldes eelmise aastaga on konteinerveod kasvanud 47 %.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077