Autor: Jaana Pikalev • 7. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

GEFCO esindus tuleb Eestisse alles järgmisel kevadel

Euroopa transiidi- ja logistikafirmade esikümnesse kuuluv Prantsuse ettevõte GEFCO avas oma esinduse Lätis ja Leedus ning lubas sügisel ka Eestis omale pesa leida, ent paraku lükkuvad laienemisplaanid tulevasse aastasse.

Novembri keskel külastas GEFCO Balticu tegevjuht William le Clere Eestit ning rääkis ettevõtte tulevastest plaanidest. Ühtlasi andis ta mõista, et sügisesed laienemisplaanid lükkuvad edasi tuleva aasta kevadesse. GEFCO esinduse avamine Eestis oli muidu kavandatud 2011. aasta neljandaks kvartaliks. "Baltimaades Läti ja Leedu filiaali käivitamine on nõudnud oma aja," selgitas le Clere. Kuid ta kinnitas, et laienemis- ja siin oma kontori avamise plaane nad maha matnud ei ole.

Koostööpartnerit ei avalikusta. Kevadel rääkis GEFCO Balticu müügi- ja turundusdirektor Dmitri Solovjov, et firma peab läbirääkimisi ühe eduka ja kiiresti areneva Eesti logistikaettevõttega, mis teatud tegevussuundadel esindab GEFCO Balticu huve Eestis. Uudishimulikuna tahaksime teada, kellega plaanib firma koostööd alustada. Kuid le Clere jäi töösuhetest rääkides tagasihoidlikuks ega avalikustanud konkreetseid nimesid. "Me ei ole veel päris kindlasti otsustanud, kas avame päris oma kontori Eestis, teeme seda koostöös mõne olemasoleva ettevõttega või siis lausa mitmega," sõnas ta. Samas avalikustas ta, et juba praegu on neil Eestis koostööpartnereid, kellega ühiseid asju aetakse.

GEFCO esindus avatakse Eestis eesmärgiga laiendada geograafiliselt ettevõtte teenusteportfelli ning teenindada Venemaa ja Kesk-Aasia kliente. Eestis hakkab ettevõte tegema kaubandusvedusid Soome suunal. "Õigemini läheme me alati oma klientidele lähemale," sõnas le Clere, vastates küsimusele, miks nad Eestisse laienevad.

Eesti kaudu Venemaale. Rääkides ettevõtte arenguvõimalustest Eestis rõhutas Solovjov, et Eesti lokaalne turg ei ole GEFCO jaoks omaette eesmärk. "Kuigi ettevõte kavatseb arendada ka kohalike klientide portfelli, peitub meie peamine huvi Eesti potentsiaalis teha koostööd Soome, Venemaa ja SRÜ riikidega. Ajapikku hakkab Eesti ettevõte tegutsema ka Soomes, kuna praegu

GEFCO-l seal esindust ei ole. Nagu ei ole seda ka mujal Skandinaavias," teeb GEFCO Balticu müügi- ja turundusjuht kokkuvõtte.

Mis on misKontsern GEFCO

    Üks maailma liidreid autotööstuse logistikasektoris    Kuulub Euroopa logistika- ja transpordiettevõtete esikümnesse    Esindatud enam kui 150 riigis    Käive 3,4 miljardit eurot, sellest 77% rahvusvahelised turud    töötajaid 9400, 65 rahvusest    Käsutuses on integreeritud infrastruktuur kuuel võtmesuunal - kompleksvedude logistika, rahvusvahelised veod, paindlikud ja keskkonnasõbralikud lahendused taara ja pakendi osas, autoveod, autode tarne, huvide esindamine tolli- ja maksuorganites.    Eesti pakub tänu oma geograafilisele asukohale huvi Venemaa ja Kesk-Aasia transiidiklientide teenindamise seisukohalt.Allikas: Äripäev

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077