Autor: Jaana Pikalev • 1. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tänasest talverehvid kohustuslikud

Politsei tuletab liiklejatele meelde, et vaatamata lumepuudusele on talverehvid kohustuslikud alates tänasest,  1. detsembrist. 

PPA korrakaitsepolitseiosakonna juhtivkorrakaitseametniku Riho Tänaku sõnul tuleb vaatamata soojale talvealgusele arvestada juba musta jää ja libeduse ohuga. „Täna hommikul Tallinna-Rapla maanteel juhtunud liiklusõnnetus on kurb kuid ilmekas näide sellest, kuidas autojuhid ei ole veel muutlike ilmastikuoludega harjunud ning oma sõidustiili vastavalt lähenevale talvele muutnud.“

Vaatamata plusspoolele jäävale õhutemperatuurile, võib teepinnatemperatuur jääda alla nulli.  „Kiirest temperatuuri muutusest tingitud musta jää oht on kõige suurem sildadel ja metsavahelistel teedel ning seda eelkõige öötundidel ja varahommikuti,“ hoiatas Riho Tänak. 

Libedal teel tuleb sõitmisel olla tähelepanelik ja rahulik.  „On viimane aeg hakata end harjutama talviste sõiduvõtetega, mis tähendab suurema pikivahe hoidmist, järskudest ja hoogsatest manöövritest hoidumist ning teeoludele vastava sõidukiiruse valikut,“ sõnas ta. 

Talveperioodil on kasulik jälgida infot teeolude kohta Maanteeameti kodulehel või küsida seda lühinumbrilt 1510. Pikemaid sõite või mitmepäevaseid reise planeerides võib juba täna arvesse võtta, et ilmaolud võivad sihtkohas või tagasisõitu alustades tunduvalt muutunud olla.

Naastrehve on lubatud Eestis kasutada alates 15. oktoobrist kui 31. märtsini. Talverehvid on kohustuslikud 1. detsembrist 1. märtsini

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077