Autor: Kadrin Karner • 16. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lux Express ootab  turistide tulva idast

Lux Express Grupi reisijate arv kasvas III kvartalis 33 000 reisija võrra, kolmandik sellest tuli Tallinn-Peterburi liinilt. Võib eeldada, et idast saabub tänavu pühadeks Eestisse rekordarv külalisi.

„Bussiga reisijate arvu jätkuv kasv näitab, et mullune kahe miljoni euro suurune investeering uutesse bussidesse on end igati õigustanud,“ ütles Lux Express Grupi juhatuse esimees Hannes Saarpuu ja lisas, et mis puudutab Vene piiri ületust, siis võrreldes turismibusside ja autodega, on liinibussidel eelis piiripunkti kiirel läbimisel.

Rahvusvahelise bussifirma Lux Express Grupi kolmanda kvartali käive kasvas rekordiliselt 3,7 miljoni euroni ehk 24% võrreldes eelmise aastaga, millest suur osa tuli Tallinn-Peterburi liinilt. Seejuures teenis ettevõte kasumit kokku 831 tuhat eurot, mis on 23% suurem võrreldes mullusega.

„Suvine reisijate arvu kasv Peterburi liinil oli rekordiline ning annab alust eeldada, et aastavahetust tuleb Eestisse veetma varasemast tunduvalt rohkem Venemaa turiste,“ tõdes Saarpuu. Praegu teevad Lux Expressi ja Simple Expressi bussid Tallinn-Peterburi-Tallinn suunal iga päev kokku 10 reisi. Riia-Peterburi liinil on päevas kolm väljumist mõlemal suunal.

Lisaks Tallinn-Peterburi ja Riia-Peterburi liinile kasvas üle kahe korra reisijate arv Vilnius-Varssavi liinil. „Leedu ja Poola vahel sõidavad sellest aastast täiesti uued bussid ja seoses suurenenud nõudlusega otsustasime suurendada ka reiside arvu,“ lisas Saarpuu.

AS Lux Express Estonia ja selle tütarettevõtted pakuvad rahvusvahelist bussiveoteenust kahe kaubamärgi all – Lux Express ja Simple Express. Aasta alguses ostis ettevõte kolm Scania tippmudelit Irizar PB, mille ökonoomsus, reisijasalongi mugavus ning keskklassi autodega võrreldav vaiksus on Irizar PB-le toonud Euroopa Aasta Bussi tiitli.

Simple Expressi värvides lisandusid teedele Scania OmniExpress ja Scania Irizar Century bussid, mis on ühed müüdumad kaugliinibussid maailmas. Lux Express Estonia hinnanguline turuosa oli 2010. aastal 70%. Ettevõttel on kokku üle 40 kaasaegse turismibussi. Lux Expressi peaesindused koos opereerimisbaasi ja müügivõrguga asuvad Tallinnas, Riias, Vilniuses ja Peterburis.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077