Autor: Gerli Ramler, Äripäeva kaasautor • 10. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ekspordikasv rõõmustas logistikasektorit

Logistika- ja ekspedeerimissektori ettevõtete hinnangul on turul olukord positiivne - ekspordi kasv, veohindade tõus ja teenuste laiendamine on tõstnud käibenumbreid. Samas ollakse veel kartlikud uute investeeringute tegemisel.

ASi Schenker tegevjuhi Meelis Arumeele hinnangul mõjutab Eesti ekspedeerimis- ning logistikaettevõtteid kõige rohkem Eesti majanduse, ehk ekspordi ja impordi võimekus. "Schenkeri töömaht on aastate pikkuse statistika põhjal sünkroonis Eesti välismajanduse mahuga," sõnab ta.

Eelmise aasta kohta polegi tema sõnul muud öelda, kui et võrreldes 2009. aastaga kasvas käive 49% ja EBIT neli korda. "Selle aasta alguses oli aga väga kiire kasvuperiood, mis alates augustist stabiliseerus. Praegu tundub, et kasv on pidurdunud, aga langust ka ei ole," räägib Arumeel.

2010. aasta tulemuste põhjal Äripäeva ekspedeerijate TOPis 16. kohal oleva EKLT OÜ tegevjuhi Marina Nikitina sõnul on tänavu rõõmustanud ekspordikasv Eestis, mis mõjutas muidugi ka logistikaettevõtete tegevust. "Samas on mul tunne, et Eesti ettevõtjad ei ole veel eriti julged uusi investeeringuid tegema. Samas aga ilma investeeringuteta võib igasuguse arengutee läbi lõigata," sõnab ta.

Ka Jaan Lepp DSV Transport ASist nendib, et möödunud majandusaasta - 2010 - hakkab juba ununema, aga tagasivaade on positiivne - kuidas muudmoodi saabki kriisist väljumisele vaadata? "Kõige rohkem mõjutas meie äritegevust Eesti majanduse kui terviku tublidus, kuna oleme teenindav ettevõte, siis üldistades võib öelda, et vedajatel-ekspedeerijatel läheb nii hästi, kui hästi läheb majadusel tervikuna," sõnab ta.

Pikemalt loe eile ilmunud kuukirjast Logistika, mis ilmub kord kuus Äripäeva vahel.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077