Autor: Jaana Pikalev • 13. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Estonian Airi uus finantsjuht tuleb Swedbankist

AS Estonian Air annab teada, et firma nõukogu on nimetanud juhatuse uuteks liikmeteks Wade Stokesi, kes asub tööle lennufirma finantsjuhina ja Jüri Ketola, kes võtab üle Estonian Airi käitusalajuhi kohustused.

Lisaks määras nõukogu lennufirma juhatusse ka Rauno Parrase, Estonian Airi kommertsjuhi ning Signe Vaks-Saareoja, Estonian Airi personalijuhi. Koos Tero Taskilaga, lennufirma juhatuse esimehega, on Estonian Airi juhatuses viis liiget.

Wade Stokes asub Estonian Airi finantsjuhi ametikohale 19. septembril. Wade Stokes on töötanud finantsjuhtimise alal telekommunikatsiooni- ja pangasektoris USAs, Venemaal ja Skandinaavias. Stokes tuleb Estonian Airi Swedbanki grupist.

Jüri Ketola asub Estonian Airi käitusalajuhi ametikohale 15. septembril.  Ketolal on lennundussektoris 25-aastane juhtimiskogemus, ta on töötanud Soomes, Rootsis ja USAs. Ketola on täitnud lennufirma käitusala ja lennuturvalisuse eest vastutavaid kohustusi lennufirmades Finnair ja Blue1 /SAS Group.

Ketola võtab ameti üle Estonian Airi seniselt käitusala asepresidendilt Rait Kaldalt.

Rauno Parras, kes töötab Estonian Airis alates 2006. aastast, jätkab tööd lennufirma kommertsjuhina. Parras on Estonian Airis töötanud erinevatel juhtivatel ametikohtadel, varem on ta töötanud  lennufirmas SAS.

Signe Vaks-Saareoja töötab Estonian Airi personalijuhina 2009. aastast. Saareojal on pikaajaline pangandusalane töökogemus, ta on olnud Hansapanga kantselei juhataja ning Swedbanki personali planeerimise ja arendamise osakonna juhataja.

Juunist ametisse asunud Estonian Airi juhatuse esimees Tero Taskila esitas nõukogule kinnitamiseks meeskonna uued liikmed eesmärgiga tugevdada lennufirma juhtkonna kompetentsi rahvusvaheliste teadmiste ja ärikogemustega. „Estonian Air on ja jääb rahvuslikuks lennufirmaks ja uued juhatuse liikmed tugevdavad oma teadmiste ning oskustega meie positsiooni rahvusvahelises lennundusäris,“ sõnas ta.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077