Autor: Jaana Pikalev • 30. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pank: Nordnet Eesti saneerimine on ebatõenäoline

Swedbanki hinnangul kahjustab ASi Nordnet Eesti saneerimiskava nii panga kui teiste võlausaldajate huve, samuti leiab pank, et ettevõtte saneerimine on ebatõenäoline.

Kuna käesolevaks hetkeks on Nordnet Eesti oma tegevuse lõpetanud ning asutanud osaühingu Nordnet, polnud ettevõtte saneerimiskavaga nõus aga AS Swedbank.

Panga esindaja sõnul on nad vaidlustanud Nordnet Eesti ASi saneerimiskava, kuna pakutud saneerimislahendus halvendab panga poolt antud laenu tagatiste positsiooni. Swedbanki hinnangul on saneerimiskavas ette nähtud Nordneti ettevõtte võõrandamine uuele äriühingule ilma, et vastava äriühingu osaluseke seataks pant finantstagatisena Swedbanki kasuks, kahjustab seadusevastaselt panga huve, samuti arvab pank, et Nordnet Eesti saneerimine on ebatõenäoline.  Laenulepingute alusel nõuab Swedbank võlausaldajana tagasi ettevõttelt üle 6,7 miljoni euro millele lisanduvad veel intressid ning viivised mis ulatuvad ca 260 tuhande euroni. 

Paraku aga kohus Swedbankiga ei nõustunud ning jättis saneerimiskava kinnitamisel panga märkused arvestamata, mistõttu kinnitati saneerimiskava, mille täitmise tähtajaks on kohtumääruse kohaselt kuus aastat.

Nordneti saneerimiskava järvelvalvet tegeval saneerimisnõustajal Artur Suitsul tuleb aga protsessi kohta esimene aruanne esitada käesoleva aasta 13. oktoobriks. Kõnealust protsessi puudutavates küsimustes keeldus saneerimisnõustaja ajakirjanikele kommentaare andmast.

Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077