Autor: Rivo Sarapik • 1. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vedaja hindade tõstmise plaan jahtub

Juulikuise Eesti Konjunktuuriinstituudi transpordibaromeetri andmeil prognoosib järgmisel kolme kuu jooksul teenuste kallinemist iga kolmas vedaja. Tegemist on selle aasta madalaima näitajaga.

Neli kuud tagasi prognoosis hinnatõusu järgmisel kolmel kuul iga teine veofirma. Aasta tagasi prognoosis juulis hindade tõusu iga neljas ettevõte.

Transpordiettevõtetest pooled teatasid müügi suurenemisest viimase kolme kuu jooksul (müügi saldo juulis +42). 28% ettevõtete nõudlus lähemal kolmel kuul väheneb (saldo –13), 57% ennustab müügi suurendamist. Sellest tulenevalt transpordisektori kindlustunde indikaator langes (juulis +18, juunis +29). Ärisituatsioon transpordisektoris paraneb kuue kuu möödudes.

Töötajate arvu suurenemist prognoosib 17,5% ja samaks jäämist kolmveerand vastanuist. Viimasel kolmel kuul värbas töötajaid juurde iga kolmas ettevõte. Personali suurenemine ületas prognoositut.

Igal neljandal vedajal piirab äri tööjõu puudus, probleem on kaks korda teravam kui aasta tagasi. Samuti on kaks korda enam ettevõtteid, mida takistab ruumi ja seadmete puudus (5,1%). Samas on aastatagusega võrreldes kaks korda vähem neid ettevõtjaid, mille äri takistasid finantsprobleemid. Vähest nõudlust hindab piiravaks asjaoluks endiselt kolmandik vedajaist.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077