Autor: Rivo Sarapik • 28. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Trailway haagiseäri pankrotis valmis nõuete rahuldamise ettepanek

Kevadel pankrotistunud, endiselt Hansapangalt Trailway kaubamärgi ostnud ja selle nime all haagiseäri ajanud, Lamont Grupi pankrotimenetluses valmis jaotusettepanek.

Ettevõtte pankrotihalduri Tarvo Lindma sõnul saavad võlausaldajad ja võlgnik  ettepankuga tutvuda ning sellele vastuväiteid esitada homseni. Ettepaneku sisu ta ei kommenteerinud.

Lamont Grupi sissenõutavate kohustuste summa ulatub kohtumääruse andmeil 1,3 mln euroni, millele lisanduvad tingimuslik nõue 320 000 ja hüpoteekidest tulenev nõue 1,1 mln eurot. Kokku ulatuvad nõuded 2,677 mln euroni. Kohustused võivad ületada samas ettevõtte varasid 5,8, kuid ületavad vähemalt 2,7 korda.

Kohustused koosnevad - 445 475 eurot Swedbank Liisingu ees liisinglepingute lõpetamisest, ettevõtte omaniku Peep Norkiga seotud endise gasellfirma Euro Truck Trade Center (pankrotis) ees 455 629 eurot, maksuvõlg 255 097 eurot maksuhalduri ees ja 1,4 mln eurone, hüpoteegiga tagatud, nõue Swedbanki ees.

Ettevõtte vara koosneb peamiselt hoonestusõigusest ning täiendavalt nõuetest kolmandate isikute vastu. Enne ajutise halduri määramist realiseeriti juba ettevõtte vara - hoonestusõigus hüpoteegi katteks.

Ajutise halduri hinnangul tekkis ettevõttel suutmas kohustusi täita üldisest majandusolukorra muutumisest - vähenes nõudlus kaubavedude järele, mis omakorda muutis veovahendite müügi ja rendile andmise kahjumlikuks. Samuti halvenes ettevõtte võlgnike maksekäitumine kriisis oluliselt halvemaks, osad muutusid ise maksejõuetuks. Juhtimisvigade või pankrotikuritegude kohta firma juhtkonna poolt ajutise halduri andmeil hetkel info puudub.

Lamont Grupp tegutses haagiseäris kaubamärgiga Trailway, mille ostis 2006. aastal tollase Hansapanga tütarfirmalt.

Mullu augustis pankrotistus Lamont Grupi emafirma Rae Haldus, mullu mais endine gasellfirma Euro Truck Trade Center, mille omanikeringi kuulus Rae Halduse omanik Peep Nork.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077