Autor: Jaana Pikalev • 14. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Liiklusregistri Jõhvi büroos üritati sellel nädalal anda pistist kahel korral

Jõhvi liiklusregistri büroo juhataja on käesoleval nädalal juba kahel korral kutsunud kohale politsei seoses pistise andmise katsega liiklusteooria- ja sõidueksami tulemuse mõjutamiseks.

Esimene juhtum leidis aset 11. juuli hommikul enne liiklusteooria eksami algust. Eksamiklassi oli enne eksamit sisenenud meesterahvas, kes ignoreeris eksamineerija korraldust lahkuda klassist ja hoides ust kinni teatas, et soovib leppida kokku teooriaeksami positiivse tulemuse suhtes. Kõnelus õnnestus käepäraste vahenditega salvestada, samuti on näha eksamiklassi videosalvestilt klassi sisenev ja ust kinni hoidev meesterahvas. Kohale kutsuti politsei.

Eile, 13. juulil pakuti eksamineerijale pistist seoses B-kategooria sõidueksami tulemustega - sõidueksami tulemuse võltsimise eest pakuti eksamineerijale pärast eksamil põrumist 400 eurot. Eksamineeritava teadmised ja sõiduoskused olid väga nõrgad. Mitmel korral tekitas ta oma tegevusega avariiohtliku olukorra, samuti ei olnud ta võimeline sooritama eksami kohustuslike harjutusi. Eksamineerija otsustas sõidueksami lõpetada pärast ristmikku, kus eksamineeritav oleks põhjustanud reaalselt avarii. Eksamineeritavat teavitati, et jutt on salvestatud ja juhtunust informeeriti politseid. Ka seekord kutsuti kohale politsei.

Alates 2006. aasta 15. jaanuarist saab B-kategooria riiklikku sõidueksamit teha vaid liiklusregistri büroo käsutuses oleva sõiduautoga, millesse on paigaldatud kaamerad ning GPS-süsteem. Salvestusseadmete kasutuselevõtu eesmärk tulenes vajadusest saada teada, millised on noorte juhtide peamised eksimused eksamil. Andmesalvestuse seadmed võimaldavad sõidueksamil tehtud vigade hilisemat põhjalikku analüüsi ning paremat tagasisidet eksamineeritavale ja koolitajale. Lisaks tagab seadmete kasutuselevõtt eksamineeritavale kindlustunde tema objektiivsest hindamisest, kuna kaameratest on abi hilisemate vaidluste lahendamisel. Salvestusseadmetest on väga palju abi olnud ka pistisepakkujate vahele võtmisel.

 

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077