Autor: Jaana Pikalev • 12. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

FOTOD: BLRT moderniseeris polaarlaevastiku lipulaeva

BLRT Gruppi kuuluv laevaremonditehas Turku Repair Yard teostas Arktika uurimises osaleva teadus- ja ekspeditsioonilaeva Akadeemik Fjodorov järjekordse moderniseerimise.

30 päeva kestnud tööde käigus paigaldati laevale spetsiaalsed geofüüsilised seadmed merepinnareljeefi seismiliseks sondimiseks ja Arktika uurimiseks. „Kõik projektitööd alates projekti läbitöötamisest ja lõpetades kõikide sõlmede monteerimiseni olid läbi viidud  meie spetsialistide eestvedamisel koostöös Kanada ettevõttega Marine Services International Ltd ja Ameerika ettevõttega ION-GXT Imaging Solutions,“ täpsustas projektijuht Anatoli Gruba. „Kvaliteetselt ja tähtajaks teostatud tööd on kinnituseks sellele, et oleme suutelised taolisi tellimusi nõutaval tasemel teostama,“ lisas ta.

Peale tööde lõpu suundus laev Soomest Vene ekspeditsiooniga Arktikasse, kus aatomilaev Rossija juhatamisel jätkab oma uurimistööd Põhja-Jäämere eelpolaarsel alal. Uut seadmestikku aitavad kasutada Ameerika spetsialistid. Polaarlaevastiku lipulaeva ekspeditsioonireis Arktikasse toimub Venemaa Maapõue Kasutamise Föderaalagentuuri ülesandel. Laev kuulub Venemaa Arktika ja Antarktika teadus-uurimisinstituudile.

Ettevõttes Turku Repair Yard pole laev Akadeemik Fjodorov esimest korda – eelmisel aastal paigaldati sellele Norra päritolu seadmed Kongsberg meresügavuste ning merealuse pinna uurimiseks. 2011. aasta septembris naaseb Akadeemik Fjodorov Turku paigaldatud seadmete demonteerimiseks.

Turku Repair Yard on laevaehitustehas, mis oli loodud 1989. aastal ja alates 2007. aastast kuulub  kontserni BLRT Grupp koosseisu. Laevatehasele kuulub kõige suurem kuivdokk Põhja-Euroopas (265 m?70 m). Igal aastal teostatakse siin ligi 65 suurt projekti.

Kontserni BLRT Grupp kuulub  66 tütarettevõtet ja 13 ühisettevõtet, mis tegutsevad Eestis, Lätis, Leedus, Soomes, Norras, Venemaal, Poolas ja Ukrainas. Peamisteks tegevusaladeks on laevaehitus, laevaremont, kõrgtehnoloogiliste metallkonstruktsioonide tootmine, masinaehitus, vanametalli töötlemine, stividor- ja sadamateenused ning metalli ja tööstusgaaside ost ja müük.

 

Arktika uurimises osalev teadus- ja ekspeditsoonilaev Akadeemik Fjodorov.
Foto: BLRT
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077