Jaga lugu:

Väinamere Liinide reisijate arv  vähenes ka mullu

Saaremaa Laevakompaniile kuuluva mandri ja saarte vahelise praamiliikluse eest vastutava Väinamere Liinid OÜ reisijate ning üleveetud sõidukite arv vähenes ka mullu.

2006. aasta oktoobrist mandri ja saarte vaheliste parvlaevaliinide opereerimist alustanud Väinamere Liinid OÜ teenis mullu müügitulu ligi 302 miljonit krooni, mis on 2% vähem kui 2009. aastal. Seevastu kahanes ärikasum üle kahe korra, ulatudes 9,6 miljoni kroonini, selgub firma 2010. aasta majandusaruandest.

2010. aasta oli Väinamere Liinidele murranguline sellepoolest, et liinile lisandus kaks uut laeva, mis on tõstnud reisijaveo teenuse kvaliteedi uuele tasemele. Uus parvlaev ML Muhumaa asus Heltermaa-Rohuküla liinile mullu märtsis ning ML Saaremaa Kuivastu-Virtsu liinile suvel.

Uute laevade kiuste on reisijate arv viimase kolme aastaga vähenenud ca 10%. Eelmise aastaga võrreldes vähenes reisijate arv Kuivastu-Virtsu liinil 1,3% ning sõidukite arv 2,8%. Rohuküla-Heltermaa liinil oli langus veel suurem, vastavalt 6% ja 6,2% ning Triigi-Sõru liinil 6,3% ning 4,8%.

Ettevõtte müügikulu kasvas 2010. aastal 11,9%. Kulutused kütusele kasvasid 24,4%. Üldkulu suurenes 10,3% võrra võrreldes 2009. aastaga. Suurem osakaal üldkulude suurenemisel oli kulutustel, mis olid seotud IT lahenduste

arendamisega. 10% võrra suurenes ka tööjõukulu.

 

 

 

Foto: Logistikauudised.ee
Jaga lugu:
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Enimloetud
Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppLogistikauudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee